Hoppa till innehåll

Axel

Axel, vår lilla poet❣️

LP1 LP2 LP3 RLD N RLD F
Wellfith’s Riordan Royce
“Axel”
e. Caudatus Hugo Boss u. Wellfiths Qournelia
💖20080711 — 20220915💖
BIR-junior Österbybruk 20090524,
BIS-junior 4:a, Lida 20090822.
Cert och reserv Cacib, Österbybruk 20100530
LPI 20111009
LP II 20120607
2013 Årets Lydnadshund och Vinnarpriset på Väsby BK
LP III 20140913
RLD N 20150509
RLD F 20150607
2022-09-15
Idag har vår underbara poet och vänliga själ Axel fått somna in💔
Efter en mycket kort tids sjukdom (aggressiv cancer) så fick du frid, älskade älskade vän🐾❣️

Min alldeles underbara tävlingshund🏆🥇💖

Du blev 14 år och 2 månader men vi trodde att vi skulle få behålla dig längre än så💔
Nu får du träffa alla som redan gått över 🌈-bron, din fina pappa Hugo bl a💞
Vi är helt förkrossad, det gick alldeles för fort🐾💔
Axel hämtade vi den 6 september hos Susanne Almén, Kennel Wellfith i Brottby.
Axel verkar vara en riktig liten professor. Inte så konstigt med tanke på att hans kennelnamn betyder ungefär “little poet king of faumos sort”, inte illa! Tar det mesta med ro och verkar kunna äta hur mycket som helst och växer så det knakar!
Däng får han ibland både av den ömma fadern och farbror Franz, ordning i leden om vi får be!
Följde med pappa Hugo på sin första agilitytävling när han bara var 11 veckor, det ska börjas i tid det som krokigt ska bli!
Fram och tillbaka från Åre följde han med bara 3 månader gammal och skötte resan superbra. Låg och sov hela tiden bilen var igång och härjade runt när vi rastade.
Vi har redan börjat på valpkurs i oktober trots Axels låga ålder men han är en pigg liten kille så det ska nog gå bra.
Dryga 3 månader började han tappa tänder.
Vid 4 månaders ålder har han fått tre smeknamn av barnen, duracellkaninen, terrorn och dampvalpen. Verkar ju inte stämma så bra längre med hans kennelnamn. Axel och de andra två vovvarna var inackorderade hos barnen när maken och jag var borta på en korthelg och det verkar som han höll igång ordentligt.
Axel är en hejjare på klickerträning, testar allt han lärt sig och lite till bara för en minimal godis. Vid drygt 4 månaders ålder har han redan lärt sig att; stanna, sitta, ligga, stå, varsågod, backa, puss, target (springa till en musmatta och ta med tassen) och vi tränar vidare med apport och att ställa båda bakbenen på en stor burk (han kan redan ställa sig med båda frambenen). Förutom dessa färdigheter är han jätteduktig på inkallning, kommer som ett skott och då blir det givetvis godis!!
Axel har hunnit bli drygt 6 månader och vi ska försöka ställa ut honom. Det under förutsättning att han inte blir för stor, som våra andra två grabbar. Pälsen är supersträv och han har ett helt underbart temprament. Just nu har han fått två nya smeknamn, Skalle Pär och Onkel Fester, ni vet han från familjen Adams utan ett hår på huvudet. Jag har plockat bort all underull på huvudet och halva öronen, han ser så himla rolig ut, men som tur är har det redan börjat komma små mörka hår!
2009-03-28 Utställningspremiär och det gick riktigt bra. Axel skötte sig över förväntan och blev BIR-valp med toppenkritik.
Vi har börjat träna agility så smått, Axel är galen i tunnlar och tar redan några portar i slalom. Gungan gillar han inte men vi jobbar på. Vi tränar även kontaktfält både på A-hindret och Balansbommen, men absolut inte hela hindren utan bara kontaktfälten. Inget hoppande blir det heller förrän han är friröntgad till hösten.
2009-10-06 Det blir ju inte alltid som man tänkt sig, inga problem med HD-röntgen, wiiii, men tyvärr hade han redan pålagringar på armbågarna, f-n va tråkigt. Grad 1 på höger och Grad 2 på vänster. Det posivita i det hela är att han aldrig visat några symtom, varken stelhelt eller hälta. Vi har börjat träna lydnad och kommer även att köra lite agility, men vi får hålla ögonen på hans rörelser så vi inte får problem. Med tanke på hur han rör sig på prommisarna har jag svårt att förstå att han några problem alls. Jösses han far runt som en tok och busar!
2011 tog Axels sitt LPI

2012 var det dags för LPII, nu tränar vi inför klass 3, vi får väl se när den debuten blir av :whistle:

2014-09-13 Axel tar sitt tredje 1a pris i Lkl 3 och får sitt LPIII :happy: Vi har 3 tävlingar kvar i Lkl 3 (vi hade redan anmält oss)  men vi har börjat träna så smått för ELITEN :w00t:

2015 Börjar träna Rallylydnad och redan i början av juni samma år hade Axel och jag redan tagit championat i Nybörjar- och Fortsättningsklass :wub:

2017 i maj anmälde jag oss till en kurs i Nosework, mest för att kunna köra lite hjärngympa med både Axel och Hugo :happy:

Doftprovet efter avslutad kurs klarade Axel förstås bäst av alla deltagare, min lätttränade och lättlärda fina ”lilla” skäggis  :heart: