Hoppa till innehåll

Hugo

Våran fina Hugo

Caudatus Hugo Boss
“Hugo”
💖20050709 – 20220225💖
e. Intch Eipäs Comme
u. LP1 Such Argentas Qayenne
2008-07-11 Hugo har blivit pappa till en kull valpar, 7 st, 4 tikar och 3 hanar. En av valparna, Axel, fick flytta hem till pappa. Mamma heter Wellfiths Qournelia.
Tävlar i Agility III ( 0 pinne) & Hoppklass II (1 pinne)
Bruksspår uppflyttade till Lägrespår 20121021
2012 tog vi hem vandringspriset för Årets Brukshund på SchnauzerPinscherklubben.
2022-02-25
Så kom då den värsta dagen💔
Vår finaste farbror Hugo fick somna in idag, på himlen har det tänts den allra vackraste stjärnan 🌟
 
Nu springer du med far och mor, syster och bror…du får tokbusa med bullebus Tiquila💕 men framförallt får du träffa din stora ”idol” Franz, vår första ”mellis”💞
 
Vår fantastiska ”One-in-a-lifetime” vovve❣️
Så klok, sååå lydig och så underbart fin🐾🙏🏻
Du fick leva länge, 16 år och nästan 8 månader så vi fick rå om dig länge men det var ändå alldeles för kort tid💖
Älskade älskade hund💙 Du fattas oss💔💔

Vi hämtade Hugo när han var 8 veckor, lördagen den 3 september 2005 hos Susanne och Peter Lundberg, Kennel Caudatus i Huddinge.
När vi åkte hem skrek han i bilen hela vägen till Täby, förutom de 5 minutrarna som han slocknade av ren utmattning.Hugo är en otroligt snäll och busig kille.
Hugo har godkänt MH med 2:a på skott, han är även friröntgad med HD A och armbågar ua (0). Hugo är även utställd några gånger med 1:or och bra kritik.
Vi har hunnit med några kurser och fler blir det, vi har gått en valpkurs, en unghunds-/allmänlydnadkurs, en lydnadskurs, en spårkurs och tre Agilitykurser. Vi har även varit på ringträning.
Första gången på allmänlydnaden kunde man inte annat än skratta. Hugo sprang runt mig som en propeller i kopplet och sov hela dagen efter. Kurskamraterna tittade lite konstigt med tanke på att jag berättat tidigare att jag har en till hund hemma som jag tävlat i lydnad med!?
3:e kurstillfället på unghunds/allmännlydnaden tog Hugo faktiskt med sig hjärnan! Uppförde sig precis som han gör hemma. Uppmärksam och följsam.
Matte var riktigt stolt och vi fick beröm av kursledare, Anna Jansson, som nog tänkte att, det blir nog nåt av den hunden oxå.
Sista kurstillfället skötte sig Hugo jättebra och kom till matte trots diverse störningar (Leksak, godis och annan hund).
Vår “lilla” kille börjar bli riktigt stor nu, förutom i huvet förstås.
Men en riktig goding är han och otroligt följsam.
Vi har börjat tävla i Agility i klass I (våren 2007) och det har gått över förväntan. Jag måste bara lära mig att göra rätt och springa mycket fortare.
Vi har en superduktig instruktör i Agility, Helene Kåberg, som f ö tidigare har kvalat till SM och tävlar med sin mellanpudel Alice som är AgCh.
Dec-07 Har faktiskt börjat träna lite lydnad med Hugo, med betoning på lite! Det slog mig helt plötsligt att Franz hade redan LP1 i Hugos ålder och Hugo vet knappt vad “fot” är. Måste erkänna att jag varit lite slappare med lydnadsträning när det gäller Hugo eftersom vi satsat så mycket på agilityn. Vardagslydnaden sitter perfekt men tävlingslydnaden är ett sorgligt kapitel. Vi får väl se hur det går framöver.
2008 blev vi uppflyttade till Hoppklass II, vi jobbar på att ta två pinnar till i Agilityklass I.
2009 i augusti blev vi uppflyttade till agilityklass II och är nu ett klockrent klass II ekipage!
2011 uppflyttade till agilityklass III!
2012 Känns som att vi har lagt agilityn på hyllan, i a f ett tag för man ska aldrig säga aldrig, det har jag lärt mig.
Tänkte att jag skulle satsa på något annat med Hugo, jag hör inte till den som “bara” kan ha hund och dessutom tycker jag att det är kul att träna vovvarna.
Hugo har ju alltid varit bra på att spåra och vi gick ngr spårkurser när han var riktigt ung. Det jag har tyckt varit tråkigt har varit lydnaden men nu har jag verkligen tänkt om sen jag började träna med Axel.
Sagt och gjort, vi körde igång med lydnadsträningen under 2011 och startade vår första appellspårtävling 21 oktober 2012
2012-10-21 Uppflyttade t lägre klass spår :happy:
2012 tog vi  hem vandringspriset för Årets Brukshund på SchnauzerPinscherklubben
Nu för tiden är Hugo ”pensionär”, han har hunnit fylla 13 år  :w00t: men vi kör corteäning, DW och Nosework, allt för att vår fina skäggis ska hålla så många år som möjligt :heart: