Flera schnauzers/hundar i ”flocken”

Mina tankar/funderingar kring det här med flera hanar/tikar/hundar i familjen….det finns säkert andra som tycker precis tvärtemot men hitintills har det funkat bra i a f i vår flock🤗🐾

Det är 2a gången som vi har 3 st samtidigt!

Det absolut viktigaste är att det inte är för tätt mellan skäggen, 3 år är för mig en magisk gräns😉

Kan ge ett exempel, sonen köpte en skäggis när vår Hugo var 1 år, vår äldre hund Franz, var då 11 år, med sonens valp och min 11 åring Franz var det inga som helst problem men Hugo var för ung för att ta sig an sonens valp, vi tänkte helt galet då kan tilläggas 🙄”detta får dom göra upp själva” vilket naturligtvis INTE funkade…dom blev de värsta fiender ni kan tänka er och vi bor grannar😳

Fast både Hugo och Winston (som är i hund himlen nu😢) är seniorer med råge så tror jag allvarligt att om dom brakade ihop så skulle dom troligen försöka döda varandra…

Så då kör vi igång..Tar jag ngn av skäggisarna parti så är det till 75% alltid den äldre hundens!

Den äldsta får ALLTID sin mat först, kan väl säga att den äldsta hunden alltid får allt först, t ex gotta!

Hälsas alltid på först om vi varit borta…

Sen i vissa situationer så behöver man ta valpens parti,  jag låter t ex ALDRIG mina två äldre ge sig på valpen samtidigt, det är för mig mobbing…

Blir ”liten” Theo för häftig och jag ser att de äldre ”ruttnar” ihop på honom så stoppar JAG honom, mina seniorer ska aldrig behöva ha en superpigg/övertrött valp/unghund som hoppar jämfota på dom och biter/sliter i skägget, då stoppar jag Theo bestämt! Här kan jag t o m vara ganska brysk mot Theo! Inget gapande fr min sida med NEJ eller SLUTA, det hjälper föga… jag tar helt enkelt tag i Theo och ”morrar” DET RÄCKER NU, lugnt och sansat fr min sida…Den korrigeringen tar han direkt och jag kommer att fortsätta så i såna situationer men dom har med tiden blivit mkt färre, är man konsekvent så ger det resultat!

Hugo snart 14 och Axel snart 11, som är far o son har aldrig rykt ihop! 

Den dagen om/när det smäller ordentligt första gången så är det för mig ett misslyckande, vi varit noga med att aldrig skapa situationer som gör att det ”brinner till” 

Visst säger Hugo fortfarande till Axel om han tar sig friheter, men det händer mkt sällan och då oftast till Axels stora förvåning så han kommer liksom av sig😂

MEN ser jag att det är nåt på gång  (man känner sina skägg) så bryter jag direkt!

Det har väl kanske hänt att det osat till mellan dom max 10ggr under alla år!

Det är ändå jag som bestämmer om vad som får göras och inte göras i vår flock!!

Nu låter det kanske som att det är ett evigt passande hela tiden men om man sätter reglerna direkt så går det mesta av sig självt👍🏻

Vi har oxå sagt, sedan Theo kom, att Hugo ALDRIG ska behöva ta skit från en slyngel när slyngeln växer upp, han ändå snart 14 år och lite svajig i bakbenen så honom ser vi till ordentligt! Hugos ålderdom ska vara lugn och rofylld även om vi har en slyngel i familjen😉

Dom som säger att ”låt hundarna göra upp det där själva” är tyvärr ute och cyklar🤯🤪

Dock ska nämnas att både Hugo och Axel levt upp sen Theo kom🐾❣️

Hugo som hör dåligt (typ ingenting alls) hör dock när Theo skäller eller ser (Hugo har ögon som en hök) när Theo kutar iväg i trädgården och måste ju självklart kontrollera vad som händer/sker 👀❣️

Axel och Theo har verkligen funnit varandra och leker tillsammans flera gånger om dagen🐾❣️

Våra tre🐾 Fr vänster Hugo, Theo & Axel❣️
Axel & Theo ”in action”🤗

4 kommentarer till “Flera schnauzers/hundar i ”flocken””

 1. Härligtatt läsa din blogg, du skriver så bra
  Ser verkligen upp till er som klarar flera skägg, en underbar ras
  Kanske vår Yo-Yo hade varit lättare med ett’syskon’ vem vet.
  Jag har nu köpt en Tollare, men kommer alltid följa Schnauzrar och din blogg

  1. Ja man vet aldrig…En tollare är heller ingen ”enkel” ras Kul att du följer min blogg/hemsida och tack för de fina orden

 2. Christina Dahlen

  Härligt att du delar med dig av dina erfarenheter. Många kloka ord med eftertanke. Tack för att du delar med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *