Hoppa till innehåll

Rehab för äldre herre…

Hugo fyllde ju 12 år i juli och jag uppmärksammade redan i våras att han blivit lite svajig i bakdelen, lite svårt att hoppa upp i t ex sängen och i min lilla bil. Han verkade inte ha ont men det är ju alltid svårt att veta med vovvarna…

Tog redan i april/maj kontakt med en av Sveriges bästa häst/hund kiropraktorer, Håkan Lundell för bokning av tid.

Körde DW ganska intensivt under våren/sommaren för att få upp styrkan/musklerna i bakpartiet och det funkade faktiskt hyfsat :happy:

Han blev märkbart stabilare men när vi åkte till Spanien och inte hade möjligheten att träna DW så tappade han stabiliteten igen :cwy:

Efter att ha väntat månader på att kiropraktorn skulle höra av sig, ringt, sms och mailat ett antal ggr…så dök något helt annat upp, tänk att det är som jag alltid säger “det är en mening med allt”  😎

Ser att en av mina tidigare träningskompisar varit med sin unghund hos Anna Nähl  på Hundkuranten som är utbildad sjukgymnast och hundfysioterapueft mm, Anna kör även laser!

Dit ska jag gå med Hugo bestämde jag!!

Sagt och gjort, jag bokar tid, 1,5 tim, för genomgång och konsultation hur vi går vidare!

Anna är en supertrevlig och mycket duktig tjej, jag fick ett otroligt förtroende för henne direkt, det är viktigt för mig, kan inte ha ngn som kör behandlingar på mina vovvar som jag inte känner att jag kan lita på!!

Efter konsultationen kände jag mig riktigt glad, inga allvarliga problem med Hugo, lite stel i tårna fram men inget alarmerande  :happy:

Mycket rörlig och mjuk i kroppen, ingen smärtpåverkan och i mycket fin form för sin ålder som Anna sa flera gånger och dessutom tyckte hon att han var otroligt snäll, min fina kille  :wub:

Det enda problemt var bakpartiet men det visste jag ju redan!

Enligt Anna har han en inflammation i korset men inget som inte går att åtgärda så han blir mycket bättre :happy:

Annas förslag var att vi skulle köra en 6-stegs laserbehandling, vi har redan bokat in alla tider och börjar den 9 januari!

Fram tills dess ska vi träna framdelen på balanskuddar, har redan inhandlat 2 stycken och börjat träna, båda vovvarna tycker det är superkul!

Däremot ska vi inte träna DW, köra längdskidor, pulsa i djupsnön eller gå på bakbenen, det får vänta tills Hugo fått sina laserbehandlingar och även tränat bakdelen på balanskuddar för att få upp muskulaturen. Risken är annars att han belastar bakdelen snett och det vill vi ju inte…

Jag har även bokat en konsultation/genomgång för Axel oxå!!

Kunde ju ha fått större delen av behandlingarna på försäkringen men korkad som man är så tog jag bort rehab delen för några år sedan, på båda hundförsäkringarna, dumt huvet får plånboken lida…jag får skylla mig själv  :getlost:

Anna in action

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.