Hoppa till innehåll

Hos bästa Hubert och lite annat…

Vi kastrerade Hugo 9 maj och allt har gått bra, han var lite seg efteråt i ca 2 månader men det berodde helt klart på hormonomställningen, han piggade på sig men sen tyckte vi att han blev riktigt seg igen efter några veckor :ermm:

Vi kände inta alls igen honom, seg på morgonen, ovillig till prommis…visst hände det nåt kul så hängde han på men som sagt inte alls sig själv 🙁

Misstänkte att han kanske fått sköldkörtelproblem på äldre dar och det kan tydligen hända efter en kastrering, fick oxå veta att två av hans bröder fått diagnosen T4 under det senaste året :shocked:

Maken Thomas trodde mer på nåt fästingburet, vilket vi egentligen hoppades på om det nu skulle vara nåt, lättare att behandla och inte livslång medicinering 🙁

Tid bokades hos bästa veterinären Hubert i Kungsängen, klart att man åker några mil när man hittat den bästa :happy:

Massor med prover tog och svaret blev att Hugo hade borrelia, puh…inte bra men som sagt bättre än T4, pest eller kolera…

Ordinationen blev penicillin i 20 dagar!!! Dessutom ville Hubert att vi skulle ge Hugo sprutor med Chartophen för lederna. Fyra sprutor skulle ges med 1 veckas mellanrum, Hubert gav den första sprutan och sedan fick vi tre sprutor med oss hem.

Tydligen så kan borrelia ställa till det med lederna och Hubert är tydligen den enda veterinären i Sverige som ordinerar denna kombination, så glad att vi hittade Hubert och hans fru Astrid, lika duktiga och trevliga båda två :wub:

Vi tog för säkerhets skull även prover på Axel men han hade som tur var varken det ena eller andra!!

Jag har aldrig varit särskilt intresserad av att stoppa i mina vovvar allsköns medikamenter men i detta fallet hade jag liksom inget val, kör ju hellre den holistiska varianten och då framför allt homeopati.

Dubbelkollade biverkningarna gällande Chartophen, det har funnits i ca 20 år, ger minimalt med biverkningar, ev lös mage någon dag, effekten märkbar bara några få dagar efter första sprutan. Som tur var fick Hugo varken någon lös mage eller nåt annat trassel, tack för det!

Hugo tar sin sista penicillindos idag och han får sin sista Chartophenspruta på onsdag :happy:

Hugo piggade på sig bara efter några dagar så nu har vi vår springkille tillbaka :wub:  :wub:

Vi har oxå hunnit med att få totalt fyra akutpunktur behandlingar hos Maja, den sista och femte behandlingen för denna gång blir på fredag! Det vi märkt av behandlingarna är att han verkar stadigare på bakdelen, sprutorna med Chartophen har säkert gjort sitt till!

Vi har ju även kört DW två ggr/vecka med 4,4 kg vikt och är uppe i 20 min dragtid. Han har fått tillbaka en del muskelmassa vilket är toppen. Axel kör oxå DW med samma vikt fast han egentligen inte behöver men lika bra att köra på med honom oxå 😉

Förra veckan var vi hos Axels uppfödare Susanne för en liten puts av ansikte och rumpa innan avresan till sydligare breddgrader, trim av kroppen sköter jag själv men Susanne är suverän på att klippa fram och bak supersnyggt  :biggrin:

Susanne var hundvakt åt sonen Robbans nya lilla samojedvalp Daisy, 10 veckor!

Grabbarna grus ligger och myser efter badet under mattes morgonrock, Hugo till höger, våra fina skägg!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.