Hoppa till innehåll

Nu är Hugo en hen….

Jag har ju varit lyckligt förskonad att behöva söva och göra ingrepp på mina vovvar, vilket har varit skönt  :happy:

Hugo har ju haft problem med sin prostata i ca 2 år, inget riktigt allvarligt men har varit lite till och från…har kollat honom minst en gång per år med ultraljud! I april förra året på ultraljudet upptäcktes ngr cystor, dessa har tömt sig till och från och medfört blod i urinen, inte kul alls :cwy:  Hugo däremot har inte verkat lida av det men bästa veterinären Hubert har försökt övertala mig att göra en kemisk kastration…

Gillar inte att proppa i mina vovvar konstgjorda preparat och läst mycket om kemisk kastration att ibland funkar det och ibland inte…

Senaste kollen som gjordes för dryga veckan sedan visade och prostatan har blivit ytterligare förstorad, cystorna har blivit större och dessutom har Hugo fått förändringar i testiklarna :pinch:

Nu tog vi utan tvekan beslutet att kastrera, men inte kemiskt utan kirurgiskt, då finns det liksom inget som kan bli eller inte bli då, prostatan kommer att smälta bort som en isbit enligt Hubert och problemet kommer att försvinna. Enligt Hubert så var förändringarna i testiklarna inget allvarligt i dagsläget MEN kan vara en tickande bomb framöver…

Hugo är ju i riktigt bra skick så en sövning skulle inte vara ngr problem och operationen är en rutinoperation! Samtidig skulle 3 små hudvårtor tas bort och skickas för analys så det inte är nåt annat än just vårtor…

Vi var i alla fall riktigt nervösa både jag och Thomas när det var dags i tisdags (9/5). Det var en riktigt groggy kille som mötte oss i väntrummet efter operationen men dagen efter var han hyfsat på spår :happy:

Allt har gått toppen och Hugo är i princip sitt gamla vanliga jag ännu så länge. Svar på vårtorna har vi inte fått ännu…

 

Hugo i väntan på operation

Hugo får lite stöd av husse efter operationen

Hemma igen och husse Thomas pysslar om fina grabben

4 dagar efter operation är Hugo redo för långprommis tillsammans med Axel och Bulletanten Tiquila

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.