Då var den saken spikad….

Som jag skrev i förra inlägget var jag osäker på om jag skulle fortsätta tävla i Eliten med Axel  :ermm:

Efter lydnadsträningen som jag körde i tisdags så bestämde jag mig, vi sätter punkt här och nu!!

Vet ej riktigt vad som hänt med Axel de senaste veckorna men han är inte sugen på att träna, taggar inte till och verkar allmänt frånvarande, nope han är inte sjuk!

När jag kört lite med Hugo brukar Axel vara riktigt på och komma kutande bara jag ställer upp i tävlingsposition, men inte det inte, han står och glor en bit ifrån fast jag kallar in, jag får liksom truga och det funkar ju inte i lydnadsträningen eller hur?

På sista lydnadsträningen var han extra frånvarande och disträ, kan ju i f s skylla lite på löptikar, men det verkar inte vara hela saken.

Det som fick mig att bestämma mig fullt ut var att när jag skickar till konen innan rutskicket, så travar han ut, stannar vid konen….lyfter på benen och kissar på konen  :shocked:

Det var precis som han sa, “du kan ta din kon och dra åt h-e”, så precis där och då gav jag upp målet på att få tävla vår sista säsong och eventuellt lyckas få till ett Lydnadschampionat på Axel.

Det har varit en kul utmaning att tävla med Axel och det har många gånger gått riktigt bra för oss på lydnadsplanen, men att försöka få till ett 1a pris i Elitlydnaden känns helt omöjligt när Axel inte hänger på  🙁

Det känns ganska sorgligt och tomt att lydnadsträningen som jag brinner så innerligt för är ett avslutat kapitel :cwy:

Nu får både Axel och Hugo “bara” vara hundar. Klart att vi fortsätter med DW-träning, cyklingen och våra härliga vandringar, men som sagt, kommer att sakna träningen, lydnadsfolket och framförallt kicken när man går av lydnadsplanen på tävling och tänker “shit det gjorde vi bra, Axel och jag”  :wub:

 

4 kommentarer till “Då var den saken spikad….”

 1. Fy vad tråkigt! Ja det är inte så mycket att göra om Axel har bestämt sig. Ni kan kanske hitta andra saker att göra? Rally, viltspår, agility, nosework? Det är ju kul att träna hund.

  1. Japp det är kul att träna hund, men mindre kul när hunden inte vill träna!
   Vi får se om vi kanske taggar till på rallyn igen…
   Nosework kanske man skulle testa?

 2. Elizabeth med Fleur

  Ja och vem vet. Han kanske taggar till på lydnaden igen om han får ett längre uppehåll. (varför kan jag inte lägga in figurer i texten, förresten??? Försökt få med både det ena och det andra, men de vill inte 🙁 )

  1. Frågan är om jag kan hålla mig borta från lydnaden, hahahaha
   Den som lever får se 🙂
   Skumt att du inte kan lägga in smileys??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *