Styrketräning = DW

Japp jag har börjat med DW med båda grabbarna, särskilt viktigt nu inför skidsäsongen i Åre då vi åker mycket på längden :happy:

DW är att dra kedjor i en specialsydd sele!

Grabbarna bus är ju inte så intresserade att kuta bredvid cykeln längre så jag var ju helt enkelt tvungen att hitta ett alternativ….visserligen är cykelmotion mer konditionsträning än styrketräning men nåt är ju bättre än inget…..

Jag visste ju att Elisabeth med Fleur har kört DW ett tag så jag fick mycket inspiration där och mycket hjälp med tips, tack för det 🙂

Beställde två måttsydda selar från Marianne som har sytt till flera skäggisar, det går absolut inte att dra med vanliga selar, inte ens nomeselar, eftersom tyngdpunkten kommer helt fel.

Vi har snart kört i 3 veckor, men vi kör bara 3 ggr/vecka eftersom man inte ska låta vovvarna dra två dagar i rad!

Vi är ännu så länge kvar på startvikten på 1,7 kg. Startvikten ska egentligen vara 10% av kroppsvikten, ca 2-2,3 kg, men jag började lite försiktigt eftersom ingen av grabbarna är purunga längre. Däremot har vi ökat på tiden så nu är vi uppe i 30 min.

Fr o m imorrn så blir det nästa steg viktmässigt, då ska det dras 2,9 kg, men då måste man sänka tiden. Tänkte börja med 10-15 min och se hur mycket grabbarna bus orkar. Går det bra så ökar vi tiden i små steg till nästa gång.

Det gäller att inte gå för fort fram, jag vill på inga villkor ha några skador på grabbarna!!!

Slutmålet är ca 30% av kroppsvikten, vilket innebär ca 6,5 kg. Det mesta grabbarna bus kommer att få dra är 6,1 kg, vilket är 2 kedjor på 1,7 + 4,4 kg.

Faktiskt riktigt kul tycker vovvarna, Axel går verkligen inför det här med drag, Hugo är väl lite mer “vad är det vi gör??”

Jag tycker också att det är kul att prova nåt nytt men det finns som alltid en baksida…..Det är supertungt att bära kedjorna när inte hundarna dra dom och nu blir ryggan ännu tyngre :shocked:

Man måste värma upp och varva ned inför/efter varje drag…..då ligger kedjorna i ryggan…..

2 x 2,9 kg = 5,8 kg i ryggan (tur att Thomas är med ibland), snacka om träning för mej också, kommer och få fantastiska benmuskler, :w00t:

För att inte snacka om när vi kommit upp till maxvikten….12,2 kg i ryggan, ja jösses vad gör man inte för sina 4-beningar :wub: Kanske ska köpa en lite pirra att dra kedjorna på :ermm:

Den andra baksidan är att lydnadsträningen blir lidande, jag kan ju inte både dra och träna lydnad på samma prommis….eller kan jag det? Kanske ska testa nästa gång :whistle:

Första tillfället

Första tillfället

 

Detta är sjunde gången och nu börjar grabbarna bus bli riktigt duktiga på DW

Detta är sjunde gången och nu börjar grabbarna bus bli riktigt duktiga på DW

1 kommentar till “Styrketräning = DW”

  1. Fina killar! <3 Vad duktiga ni är alla 3. Blir ju bra träning för dig med. En annan variant kan ju vara att det bara är en hund, som drar i tag. Då behöver du bara släpa en kedja på upp- och nedvarvning, men å andra sidan blir själva dragtiden dubbelt så lång. Hmm, ja kanske inte så fiffigt ändå… Vad bra att du kunnat ha nytta av mina tips. Det är ju alltid roligt om man kan hjälpa till. Tjing!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *