Hoppa till innehåll

På gång….

Japp då har vi börjat träna “lite” mer :whistle:

Vårt träningsuppehåll blev lite i längsta laget, från början av december till  slutet januari-början februari, visst vi har varit i Arningehallen nån gång/vecka och tränat med Susanne och hennes rottis Axa men däremellan har jag i princip inte tränat nåt alls :blush:

Inte så konstigt att Axel var lite ringrostig, stackars vovve och matte trodde att det är bara att köra på där vi slutade, eller hur?? Började jag träna hund igår eller :getlost:

Det blev till att gå “back to basic” och friska upp minnet på min lilla skäggis och på mig själv också för den delen, tur att han fattar galoppen hyfsat fort  :happy:

Hugo får hänga med på det mesta i träningsväg, en period så hade han faktiskt bättre Fritt följ än Axel och det vill inte säga lite :shocked:

Självklart blir det enklare att träna mer konternueligt när snön börjar försvinna och jag kan köra våra träningspass på morgonprommisen   :biggrin:

Dessutom försöker Susanne och jag träffas minst 1 gång/vecka och jag har hittat bästa träningsstället med stora fönster, asfalt, inga bilar och det är GRATIS så det blir inga mer bokningar i Arningehallen nu!

Det som sätter lite käppar i hjulen så här års är att vi åker fram o tillbaka till Åre stup i kvarten :wub:  , men jag måste ta mig i kragen och träna där också om det ska bli något av med detta!!!!

Jag har varit på en föreläsning med Maria Brandel “max dina belöningar” på DanderydTäby BK, som för övrigt är min nya klubb från 1 mars.

Jag var inte imponerad, ofocuserad och disträ fick jag intryck av att hon var och det mesta (läs ALLT) handlade om högtempererade hundar, belöningsregler för högtemperade hundar, alla tävlar ju faktiskt inte med bc eller kelpies…det tips som gällde lågtempererade hundar var att det inte finns några regler och att träna på rätt tid på dygnet när hunden är på…..mer tips än så blev det inte för mig tyvärr, lite surt 🙁

Föreläsningen på Väsby BK för nåt år sedan med Maria var däremot en riktigt bra upplevelse 🙂

Axel och jag tog även en tur till Frida Wallén, som vi fått på rekommendation för att få lite tips i Friaföljet, duktig och trevlig tjej!

Detta kanske låter som jag är riktigt självgod och kan allt, lååååångt därifrån men betala 500 kr för 1 tim få 2 tips, det är jag alldeles för snål för och kan tycka att det bästa är ändå riktigt bra träningskompisar!!!

Både Susanne och jag bestämde oss för att det ska dröja riktigt länge tills vi bokar privatlektioner igen. De e klart om man stöter på riktig patrull och snöar in totalt i ett moment så behöver man proffs hjälp men det tar vi den dagen 😉

Måste börja blogga lite mer, men glömmer liksom bort det…….

 

3 kommentarer till “På gång….”

  1. Du verkar ha spottat i nävarna! Kul att ni är på gång igen och ser fram emot att se er i eliten i vår! 😀

    1. Till våren är nog i tidigaste laget Elisabeth, men vi får se… Har alltid debuterat i ny klass p BHBKs maj tävling m dubbla starter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.