Hoppa till innehåll

Med flaggan i topp….

I lördags startade Axel och jag den allra sista starten i Lydnadsklass 3.

Vi hade redan fyra 1a pris men hade redan anmält till SolnaSundbyberg BK så lika bra att köra en sista gång 😉

Det är ju alltid bra med träning och jag var inte särskilt nervös när vi kom dit, för det första var jag inte säker på att vi skulle starta eftersom jag tyckte att Axel kändes lite seg på morgonen men han piggade på sig när vi kom dit och jag tänkte “vi tar det som träning”.

När man väl är där så slår ju vinnarskallen till, vore det inte toppen att få ett 1a pris till och dessutom få stå överst på prispallen :whistle:

Vi fick startnr 2 vilket passar oss riktigt bra, jag startar gärna så tidigt som möjligt och har inget emot att dra “spiken” som många kallar det, alltså startnr 1.

Tänk hur det kan bli, vi fick ett 1a pris till, 260,5 poäng. Det var det enda 1a priset i klassen så vi vann hela klabbet, placering 1 av 5 startande. Härligt att stå överst på prispallen med min duktiga underbara skäggis :wub:

Domare Ann Carlsson som även kom med en härlig kommentar vid prisutdelning “Jag har sett er förut och det ser så genomtränat och trevligt ut”, man kan ju börja lipa av glädje för mindre 😉

I gruppmomenten “Sitt i Grupp” och “Platsliggning” tyckte jag att Axel verkade lite orolig så nåt va det väl som inte kändes bra för skäggisen men vi fick i alla fall full pott på SIG 10 och 8 på PL, lite gnäll där tydligen.

Det är otroligt mycket vilt runt klubben och jag märker på Axel att han blir lite ofokuserad när vi tränar/tävlar där, men jag tycker också att det är otroligt bra träning att han måste samla ihop sig o jobba fast han hellre skulle vilja kuta runt och jaga vilt :blink:

Fria följet gick kanoners, Axel släppte i nån sväng men annars är jag riktigt nöjd, betyg 9 :w00t:

Vi fick även 9 på Sättande under gång och Helheten med en trevlig kommentar från domaren i protokollet “Trevligt ekipage” :happy:

Vi tappade lite tempo i vissa moment och därav neddragen på vissa betyg men i det stora hela är jag nöjd 🙂

Rutan låg placerad så att vovvarna måste springa jäms med skogranden mot rutan, man ser det tydligt på filmen nedan. Axel gjorde för säkerhetsskull en liten båge från skogen, lite självbevarelsedrift verkar han ju ha, hihihihi. Betyg 8.

Skillnad var det för en av de andra tävlande vars vovve drog rakt in i skogen när matten skickade på Rutan,  jag hade nog blivit gaaaalen om det varit Axel  :devil:

Betygen i övrigt ser ni nedan och under fliken Axel/Lydnad.

Film blev det också på bravaden, tyvärr filmad i fel format men helt ok! Stort tack till dottern Carro som följde med som moraliskt stöd denna gång också :wub:

Översts på prispallen, wiihiiii

Känns riktigt skönt att avsluta klass 3 med flaggan i topp, nu ska vi börja hårdträna för Eliten, men först ett litet träningsuppehåll, tror jag…… :whistle:

3 kommentarer till “Med flaggan i topp….”

  1. Hej! Måste bara skriva en rad och säga att ni är ju jätte duktiga!
    Nior på fritt följ och helhet!! Jättebra! jag tycker det ärs å kul att se skäggisar på tävlingsbanan. Det inspirerar oss. tack för det!

    Eva Medin med Storsa och Myrra :biggrin:

    1. Tack Eva vad gulligt av dej, det är nåt speciellt med att stå överst p pallen o ännu mer speciellt känns det när man lyckas med en “svår ras” som många kallar schnauzer. Det gäller bara att hitta rätt “knappar” att trycka på!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *