En tävlingshelg i mastigaste laget…..

Anmälda till 3 st lydnadsklass 3 tävlingar på en helg kändes så här i efterhand ganska mastigt.

2 tävlingar på BroHåbo BK på lördagen, älskar att tävla på den klubben och 1 tävling på MärstaSigtuna BK på söndag, puh :sleeping:

Första passet på lördagen var en riktig katastrof, 179 poäng säger väl allt, 0 pris, Axel hade lämnat hjärnan i bilen och var helt uppe i det blå, missade rutan grovt kan man säga och även hopp apport, som han gjorde enligt konsten alla regler men “glömde” ta med sig apporten tillbaka till mig :getlost:

Det var faktiskt första gången som jag skämdes när jag gick av plan och undrade i mitt stilla sinne vad som hände :ermm: och för första gången fick Axel ingen belöning efter passet utan fick sätta sig i bilen direkt, jag hade faktiskt nära till tårarna men sen blev jag skit arg :devil:
På helheten fick vi kommentaren “lyder ej föraren, tar egna initiativ”, det är en kommentar som jag ALDRIG vill se igen….

Vid prisutdelningen bad jag domaren om ursäkt för vår framfart på appellplanen men han bara log :blush:

Tänkte inte lägga upp filmen men varför inte…. inget jag är stolt över men det ser i a f bättre ut på filmen än det kändes :pinch:

Tog mig en funderare om vi ens skulle köra på em men jag taggade till ordenligt och körde på, vet ej om Axel hittade sin hjärna i bilen medans han satt där och funderade på vad som hände på fm :ermm: men vi lyckades riktigt bra, 1a pris 260,5 poäng och placering 5/9, tack för det :happy:
På helheten fick jag en fin kommentar av domaren “agerar bra med hunden” :w00t:

Behöver jag säga att vi var ganska mosiga när vi kom hem sent på lördag em :sleeping:

På söndag bar det av till Märsta Sigtuna BK, också en klubb som jag faktiskt gillar att tävla på 🙂
Samling var det först kl 13 så vi fick lite sovmorgon.
Vi var bara 3 tävlande så det gick riktigt snabbt.

Axel och jag slog till med klassvinst och fick stå överst på prispallen men tyvärr bara ett 2a pris 248 poäng, bara ynka 8 poäng från ett 1a pris. Som tur är har vi en till tävling kvar innan sommaruppehållet och jag håller tummarna att vi lyckas med vårt sista 1a pris där för då har vi fixat ett LP3 🙂

Kommentar som vi fick efter passet från domaren var “ni körde en fin runda” :happy:

Ni som orkar/vill titta på hela denna film, kolla på betygssättningen efter vittringen (näst sista momentet), först håller domaren upp en 6 (den ser inte jag) sen snackar hon med skrivaren och håller upp en 8, det är 8 jag ser när jag vänder mig om och trodde att vi fått det men på protokollet står det 6 :ermm:
Om det nu var så att vi fick en 8 så hade vi haft ett 1a pris men nu är det försent att protestera, det ska göras på plats och inom 30 min efter avslutad tävling och jag såg det första när jag tittade på filmen….

Axel var riktigt trött efter alla tävlingarna och la sig liksom tillrätta inför “fjärren” och tappade fokus så det blev massor med DK (dubbelkommandon) och betyget blev bara 5, men han höll i a f ihop nästan hela programmet, duktig grabb :wub:

Nu har vi i alla fall testat att köra flera tävlingar på rad och det funkade hyfsat, själv trodde jag inte att Axel skulle hålla ihop på söndagen, det gjorde jag knappt själv, men det gjorde han, nästan……

Nedan några bilder som jag fått av Emilia Östlund som har Axels kusin, Strike, tack för det Emilia :biggrin:

Inför gruppmomenten (foto Emilia)

Sitt i Grupp (foto Emilia)

Platsliggning (foto Emilia)

Helt rätt teknik i "inkallande m ställande" (foto Emilia)

Tack till domare och tävlingsledare

Högst upp på prispallen

3 kommentarer till “En tävlingshelg i mastigaste laget…..”

 1. Elizabeth m Fleur

  Vilket lydnadsderby ni haft! Grattis till ytterligare 1:a pris!! Bra jobbat! Ni är så duktiga och jag tycker det är fantastiskt kul att se en schnauzer in action! :biggrin:
  Fast jag tycker det var taskigt att bara slänga in Axel i bilen efter första tävlingen. Han gjorde ändå flera moment bra och även delar av moment. :angry:

  1. Du har helt rätt Elizabeth, MEN denna gång kändes det som att han visade mig fingret och körde sitt eget race i sin egen lilla värld, det är inte ok för han vet vad som krävs när vi är på appellplan och det är jobb! Vi har ju gjort detta ngr gånger 😉
   Det var som sagt 1a gången in i bilen utan belöning.
   Skillnad var det i måndags när vi tävlade på SoSu för då såg jag att han tog slut, han gjorde så gott han kunde och fick självklart sin belöning ändå, duktiga skäggisen <3

 2. Hanna me Ilo&Eyka...

  Wiiiiiieeeeeeeeeee tjusigt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Bra jobbat, härlig attityd av pöjken å gu vilken kul kommentar å få av domaren =) !!! Kraaaaaaaaaaam va ni e bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *