Väsby Djursjukhus

Det har varit lite upp och ner med Axels mage/tarm och det har inte riktigt viljat ge med sig 🙁

Precis innan vi skulle åka till Åre inför påsken fick Axel en riktig svacka med blodiga diarrer.

Det var så illa att jag tänkte “nu e det kört”.

Vi åkte in akut till Väsby Djursjukhus och kom till en riktigt bra veterinär, Malin Eriksson, tyvärr bara vikarie men jag fick ordenligt förtroende för henne och det hör till ovanligheterna när jag går till veterinären :whistle:

Blodprov tog och röntgen genomfördes för att utesluta vissa saker. Blodproverna visade inget och inte röntgen heller.

Prover togs ( 5 rör med blod) gällande allergier för vissa födoämnen och även kvalster mm. Totalt redovisades ca 50 olika ämnen. Vi fick vänta drygt 2 veckor på svaret eftersom det skulle skickas till Texas men det fanns inga allergier alls och hur glad är inte jag för det som trott att Axel haft ngn slags födoämnes intolerans :biggrin:

Axel vätskades upp och det ordnade sig utan att han behövde ligga kvar, tack för det!!

Tur är det att vovvarna återhämtar sig så snabbt, efter nån dag var han sitt gamla vanliga jag igen  :happy:

Vi åkte till Åre och när vi kom hem gjordes ett ultraljud av mage/tarm/prostata och även hjärta. Ultraljudet gjordes av Hubert på Väsby Djursjukhus, även han en mycket trevlig veterinär bekantskap. Inga kontigheter hittades då heller.

Hubert hade en teori att Axel dra på sig ett Coronavirus (liknande Parvo) som han inte riktigt reder upp.

Viruset finns i hundvärlden till o från men oftast i okt/nov och mars/april. Det som blir en maginfluensa hos en “vanlig” hund blir i Axels fall mycket värre. Hans tunntarm är troligtvis känslig och när han får diarre så börjar tarmen att blöda och han tar inte upp näring.

Hubert tyckte att vi skulle fortsätta med den dietmat som jag har gett och gå tillbaka till vanlig mat sakta men säkert.

Huberts kommentar innan vi var klara var, fin kondition och perfekt hull :happy:

Axel skötte sig med den äran båda gångerna och litade både på mig och veterinärerna. Han verkade inte alls tycka att det var otäckt att komma tillbaka för ultraljudet utan var lika nyfiken som gången innan.

Han fick lämna totalt 8 rör med blod och sa inte ett ljud när kanylen sattes i nacken, min duktiga Axel :wub:

 

Kanylen med vätskeersättning på plats

Mycket vätska blir det men Axel tog det hela med ro

Våran lilla dromedar

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *