Long time….

Japp det har det verkligen varit sen jag uppdaterade nåt här, inte så att det inte har hänt nåt för det har det, har liksom bara inte blivit av :blush:

En av anledningarna har kanske varit att Axel fick ett av sina mycket märkliga mag skov igen, diarré och denna gång kräktes han också. Var svårt att få stopp på. Sist han hade dessa problem, men då utan kräkningar var i mars-12 så jag kan inte säga att det händer särskilt ofta men det håller i sig länge tyvärr.
Spelar liksom ingen roll vad jag ger eller inte ger.
Denna gång fick jag nog, bokade tid hos veterinär Jerker Kihlström i Vallentuna, hyfsat trevlig för att va veterinär :whistle:
Lämnade träckprov för jag fick för mig att han hade nån slags parasit, gogglade och hittade Giardia som stämde exakt med Axels symtom förutom avmagringen. Nope det var inte den.
Testades för en massa andra parasiter också men hade inga alls.

Frågade om vi skulle ta blodprov för att utesluta fästingburet men det tyckte vetten var att slänga pengarna i sjön, hans kommentar var att “du har en frisk hund”, förutom det här med magen 🙁
Det som var fel när vi fick provsvaren var att han inte hade ngr som helst goda bakterier kvar i mage och tarm :sick:
Inte så konstigt kanske med tanke på att han haft dålig mage och kräkts i ca 1 månad :alien:
Det är ju inte så att han kräks och har diarré konstant utan ibland är han bra nån dag eller 2 och sen blir han risig igen.

Sist jag var hos veterinären, då var vi hos Bo Ernborg, efter Axels förra “skov” så tog vi för säkerhetsskull prover för fästingburet och div blodprover i maj 2012, det visade absolut inget ovanligt enligt honom.

Det som har funkat bäst i matväg vid alla 3 “skoven”, för det går inte att fasta för då mår han ännu sämre, är att koka polentagröt/välling och små bitar med kokt kyckling i småportioner flera ggr/dag.
Tipsen från vetten Jerker var att testa Fortiflora som är en tarmreglerande medel med miljontals goda bakterier, som alltid brukar funka enligt honom.
Han tyckte också att när jag ser en tendens att Axel är på väg att få ett “skov” så ska jag ge minst 3 påsar Fortiflora direkt, men det är svårt att se när det börjar för oftast händer det som en blixt från klar himmel :pinch:

Veterinären trodde inte att det har varit samma sak som orsakat skoven, för enligt honom har det varit alldeles för långt emellan gångerna.
Han trodde heller att det rörde sig om ngn matöverkänslighet utan att Axel råkar ut för nån infektion och den sätter sig i magen, orsaken är troligtvis ett medfött dåligt imunförsvar.

Om ni frågar mej så är jag helt säker på att det är en vaccinationsskada och att det är något/några organ som tagit stryk så jag får väl skylla mig själv :cwy:

Men allt jag ville var ju att han skulle få följa med oss ut i världen på semester, det är ju en klen tröst, men det är ju alltid lätt att va efterklok eller…. :getlost:

Nu är Axel ok men jag vågar inte ge vad som helst i matväg, vi tar det lite försiktigt och hoppas att han slipper magproblemen resten av sitt liv, ingen skulle va lyckligare än jag, nja det skulle väl va Axel då 😉

Lite roligt har vi hunnit med också, jag hade anmält Axel och mig till en kurs i fritt följ hos Eva Bodfält. Lite ovanlig men mycket lärorik 🙂

Axel skötte sig med den äran fast han inte var riktigt kry på kursen och dessutom var vi först ut och det var ordentligt med störning, min duktiga lilla lydnadsgrabb :wub:

Det var som vanligt riktigt lärorikt och roligt att titta på de andra ekipagen också :biggrin:

Filmer från den kursen ser ni nedan, håll tillgodo 😆

Först lite intro om hur vi ska göra

Sen fick vi visa hur vårt fria följ ser ut med kommendering

Efter det var det fick vi visa hur vi tränar och jag var minst sagt stel :ermm: Sen var det dags för tips och coaching, hon är ju duktig Eva B, nåt annat kan man inte påstå

Sista stunden för oss då fick jag bestämma precis vad jag ville ägna den stunden åt och jag ville ha störning

Vi har hunnit med lite träning också även om luften gick ur både mej och vovvarna efter en riktigt intensiv träningshöst :blink:

Härligt med de nya hundträningshallarna som byggts här i stockholmstrakten, både i Arninge och Väsby, och om ryktet talar sant så byggs det en hall även i Kungsängen, superbra med konkurrens om du frågar mej :tongue:

För ngr veckor sedan var vi i Väsbyhallen tillsammans med Mia/Kiri och Eva-Lena/Zarek. Riktigt trevligt 😆

Idag bokade jag en sista minuten tid i Arningehallen, packade in båda vovvarna i bilen och åkte och tränade en timme för 200 kr, kändes riktigt lyxigt och guld värt :happy:

Superfina Arningehallen

Grabbarna bus i spänd förväntan medan matte preppar planen med diverse träningsgrejor

Tur att man har 2 vovvar annars skulle det bli knepigt att köra gruppmomenten

4 kommentarer till “Long time….”

  1. Vad bra med fritt följ-kurs! Alltid spännande om man kan få lite nya infallsvinklar på sin träning. Lyxigt med egen träningshall!!

  2. Det kan faktiskt handla om ett medfött fel faktiskt, det där med känslig mage som inte kan försvara sig mot de onda bakterierna. Vet minst två andra schnauzrar med liknande problem… Inkl. min egen, fast han blir typ aldrig så där dålig som Axel.

  3. Hihi! Du skulle sett Kiri när hon hörde dej och diverse kommendering i filmen. Hon gick igång direkt..! Vi bestämmer en dag för träning så snart du är tbaks från Åre. 🙂

  4. Woow vad bra att du filmade kursen! Mycket roligare att se än Ivanhoe så här i nyårstider, ni är så himla duktiga! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *