Kurshelg

Helgen som var blev en riktig hundhelg :happy:

På lördag åkte jag till Anne i Jordbro för att vara med på kortkursen om Fritt följ, självklart tog jag Axel med mig eftersom han står närmast på tur att tävla. Vi var 6 ekipage. Det är sååååå nyttigt att titta på andra för alltid lär man sig nåt litet knep som man kan ha användning av 😉

Det vi behöver träna på är stegförflyttningarna och framförallt backandet men i övrigt tyckte Anne och de andra att focus och positionen såg riktigt bra ut :w00t:

På söndag var det dags för Hugo att följa med på spårkurs, självklart åkte vi till Anne och Lotta i Jordbro, dom e ju BÄST!!!

Vi blev uppdelade i 2 grupper, de riktiga nybörjarna fick gå i Annes grupp och de som hade lite erfarenhet hamnade i Lottas grupp, så där hamnade jag och Jessica som också var med.

Hugos första spår gick helt kanoners, näsan i backen direkt och han skötte sig toppen och hittade båda spårapporterna, min duktiga spårkille :wub:

Lotta tyckte att han kunde vara lite mer noggrann och hålla sig i spårkärnan och inte anta var spåret gick även om han följde det bra så det ska vi träna på.

Sen blev det förstås lite väntan för Hugo när de andra vovvarna skulle spåra och jag passade på att följa med och titta. Det är toppen på dessa kurser för man får gå med efter i spåret och höra Lottas tips och kommentarer, det är samma sak här, man får många tips som man kan ha användning för.

Hugos sista spår för dagen blev en utmaning. Lotta bestämde sig för att lägga det spåret själv och fixa till en MASSA svårigheter :shocked:

Det var nästan så jag blev nervös.

Som om inte det skulle räcka så var det med en löptik som skulle gå sitt spår på fältet precis bredvid skogsdungen som Hugo skulle spåra i direkt efteråt :ermm:

Dessutom hade bad Lotta en kille på 10 år som följt med sin mamma på spårkursen att gå rakt över det spår som Lotta hade lagt, herregud det är ju inte så att vi e i spåreliten 😉

Hugo startade toppenbra och brydde sig inte alls om det korsande spåret, Lotta hade gått lite hit och dit men Hugo klarade det riktigt bra. När vi kom närmare fältet där löptiken spårat (och som satt kvar ute på fältet med sin matte vilket jag inte såg förrän vi spårat klart) så blev han lite kluven, stod och vädrade med hög nos och blåste ordentligt i kindpåsarna. Lotta bad mig ha is i magen och bara stå kvar och hålla emot ordentligt. Efter nån minut gav han upp, satte nosen i backen igen och började spåra, fina duktiga Hugo :wub:

Spåret gick utefter ett dike och Lotta hade lagt en spårapport precis bakom en liten sten och den skulle han inte gå runt (latmasken) utan gå över precis som Lotta hade gått, jag höll emot igen och när han satte tassen på stenen så släppte jag på fram till “pinnen”, duktig grabb.

Efter det blev spåret riktigt riktigt klurigt, Lotta hade lagt en s k loop, en enkel förklaring är att en loop ser ut ungefär som en stor ögla, man går en båge och går över det spår man precis lagt, Hugo luktade i fel riktigt och sen tog han rätt spår :happy:

Slutapporten hade Lotta lagt ovanpå riset på en omkullfallen gran, Hugo gick precis i spårkärnan och luktade under och på trädet, blev lite lätt frustrerad och hämtade andan och tog tag i problemet igen, och vips så såg han “pinnen” som låg i ögonhöjd, nu blev det en riktigt jackpott med massor med bus med “pinnen” och massor med favvogodiset. Till saken hör att det var 4 pinnar+ slutet och 2 av pinnarna var skogspinnar, det var premiär för honom att leta skogspinnar med det gick ju bra :biggrin:

Är skitnöjd med spårdagen och framför allt med min duktiga Hugo :wub: :wub:

 

 

 

3 kommentarer till “Kurshelg”

  1. Elizabeth m Fleur

    Vilken trevlig träningshelg! Duktiga schnauzergrabbar! Nu e det bara att anmäla sig till tävling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *