En riktigt hundspäckad vecka…

Japp det kan man lugnt säga :w00t:

Vi har träffat massor med hundkompisar, delar av tjocka släkten, varit hundvakt, varit på fotgående clinic, åhörare på träningstävling och tränat förstås :happy:

Om vi börjar från börjar så åkte ett gäng från klubben till Hägersten och Eva Bodfält för en clinic i fotgående som hölls av Ditte Andersson, vilken superduktig tjej. Många tips och ngr “ahaupplevelser” fick jag med mig hem och en del matnyttigt till “verktygslådan”, tack för det :biggrin:

Vi fick fint besök av tjocka släkten från Kennel Caudatus, Hugos mamma och syster (Axels farmor & faster) och Axels kusin Ludde, lite bus på isen blev det i underbart väder.

Varit hundvakt åt mommos mongo Tiquila, Carros bulletjej. Hon är för underbar den vovven, finner sig i allt och hänger liksom bara med  :wub:

Träffade Axels uppfödare Susanne från Kennel Wellfith för ett litet träningspass. Susanne har bytt ras och tränar nu sin 7 månder gamla rottistik Axa.

Äntligen fick kompisen Åsa och jag till en hundprommis så killarna fick träffa Elton (borderterrier), det var längesen. Ingen lek blev det, Axel verkade tycka att Elton var lite väl påflugen men i själva verket var han bara överlycklig och kutade runt som en iller mellan Hugo och Axel 😉

På kvällen var det dags för ridhusträning och båda vovvarna fick följa med, inte många som var där, troligtvis p g a sportlov, så det fanns gott om plats att träna på. Grabbarna bus skötte sig som vanligt exemplariskt och Axel gjorde sin snyggaste “fjärr” någonsin :wub:  , vi ska nog få till den biten oxå känns det som :happy:

Fria följet måste vi börja träna mkt mer om vi ska kunna starta lydnadsklass 3 till våren, tyvärr tappar man mkt när man inte nöter och nöter :shocked:

De övriga momenten funkar bra och trots att vi inte tränat “rutan” på 2 veckor så gick det riktigt bra, duktig Axel :wub:

Hugo får till ett riktigt bra framåtgående men det vi måste träna och lära om är krypet, han har lite fel teknik så det får vi jobba på. Nåt vi även måste träna mkt på är linförighet/fritt följ och apportering. Han är inte så apporteringsvillig min fina brukskille och det är ett måste om vi ska vidare inom brukset, men skam den som ger sig.

På fredagen blev det en mysig prommis med dottern Carro och bullebus Tiquila, som förstås röjde som vanligt bland pinnarna i skogen, hon sov minst sagt gott efter det. Kan inte fatta att hon precis som Hugo fyller 8 år i sommar :w00t: Tiden går fort när man har roligt :biggrin:

I lördags var jag åhörare på en träningstävling som genomfördes i Arninge Hundhall. Superbra organiserat och så lärorikt. Trevlig domare var Pia Brygård. Varje ekipage filmades och sen tittade alla gemensamt på filmen, Pia kommenterade och redogjorde för sin bedömning och sedan var det fria frågor, kanoners. Jag fick svar på många frågetecken, lärde mig massor med nytt och träffade några bekanta ansikten och gjorde några nya trevliga bekanskaper.

Det som extra roligt var att om man ville fick man ta ett protokoll och själv bedöma ekipaget med kommentarer och betyg, jag lyckades faktiskt riktigt bra och hade, så när som på 0,5 – 1 poängs skillnad, samma betyg och kommentarer som Pia :w00t: . Man kanske ska bli domare 😉

En extra bonus förra veckan blev när lilla solstråle Tuva och farmor gick till parken. Hon e alltid glad den lilla goa ungen :wub:

Ikväll är vi ett gäng från klubben som hyrt hundhallen i Väsby i en timme, har aldrig varit där ska bli superkul :biggrin:

 

Moffa Thomas är poppis på prommisarna, han kastar PINNAR

Wiiihiiii här kommer jag med pinnen

Trött bullebus efter all pinnlek

 

5 schnauzers, 4 affen på väg på prommis, många snören att hålla reda på

Bus på isen

Axel och Elton

Prommis med Carro och bullebus

Lite godisletande i snön är alltid poppis

Efter det ser man ut så här

Lite mys mellan far och son i vårsolen, Axel passar på att ge pappa Hugo en kärvänlig slick

I parken med farmors busiga solstråle

 

3 kommentarer till “En riktigt hundspäckad vecka…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *