Spårträning

Träningsmotivationen har väl inte direkt legat på topp efter semestern men jag försöker köra lite i a f :ermm:

Det som ligger närmast i tiden är Hugos eventuella start i spårappellen. Vi har hunnit med ett skogsspår och 2-3 appellspår = ängsspår. Skogsspåret var det 1a spåret efter semester och Hugo var minst sagt fladdrig. missade 2 apporter men hittade 1 och slutapporten, tack för det!

Ängsspåren har gått bättre men förutsättningarna för spårandet har inte varit det bästa. Hård vind i alla riktningar och högt gräs. Ett av spåren gick väl sådär, träffade en av favvotikarna som precis börjat löpa innan vi skulle gå spåret, var väl inget drömsenario :getlost:

De övriga spåren har gått över förväntan, Hugo har missat 1a apporten i spåren, det måste vi träna på, tror att han inte riktigt låst på spåret eller så tror han att apporten inte finns så nära när vi går ut. Resten av spåren har gått bra, han jobbar på och tappar inte focus utan hittar resten av apporterna och även slutapporten :wub:

Igår var det regn o rusk o hård vind (igen!!!) men jag måste ju testa hur Hugo fixar spåret när det är skitväder, han gillar verkligen inte skitväder.

Hade väl inga höga förväntningar men han jobbade på riktigt riktigt bra, tappade spåret vid 2 tillfällen men redde upp det bra själv, hittade alla appporterna utan problem, min duktiga skäggis :happy:

Det vi haft mest problem med har varit linföringheten, men vi har tränat på och skam den som ger sig. Nu ser det riktigt bra ut om jag får säga det själv.

Apporteringen har jag inte tragglat nåt med, han gillar inte apportbocken men de gånger jag tränar tävlingsmässigt så gör han en helt ok apportering så jag är nöjd med det.

Vi har även varit på skott träning på hemma klubben, lika bra att börja även om inte skotten kommer förrän i lägreklass.

Hugo är som tur inte berörd, tittar till men mer är det inte. Provade att lägga honom plats och det enda som hände när skottet brann av var att han lättade nån cm på armbågarna och sen sjönk han ner igen, helt ok med tanke på att vi inte tränat skott mer än 1 gång tidigare. Inkallning och lek är heller inget problem när det skjuts. Duktig grabb :happy:

4 kommentarer till “Spårträning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *