Hoppa till innehåll

LP 2 och lite till…

I torsdags var det dags för vår tredje tävling i Lkl 2, den gick av stapeln på Solna Sundbybergs BK. Tränade ngr moment där dagen innan för att Axel skulle känna sig lite “hemma”, himla otur hade vi för det skuttar ett rådjur i slutet på appellplanen men som tur var så satt Axel uppbunden just då :getlost: Var väl inget som jag ville att han skulle ha i färskt minne till tävlingen dan därpå, suck…
Inte utan att jag hade lite fjärilar i magen när vi åkte dit :unsure:

Platsliggningen gick över förväntan men trodde inte att vi skulle få full pott esom Axel låg och vindade in allt möjligt men han låg helt stilla med kroppen så vi fick en 10a 🙂

Fria följet/ 9,5
Domarens kommentar; Sitter ngt långt ifrån vid högerhalten. Fin kontakt, fint placerad, wiiiihiiii, och det av en riktigt petig domare :happy:

Läggande u gång/ 7
Domarens kommentar; Segt (vi måste träna mer på snabba läggande)

Inkallning/ 10

Rutan/ 8
Domarens kommentar; Lite trög ingång, står på bandet

Apportering/ 8
Domarens kommentar; Brister i tempo. Väldigt noggrann (Axel gör sin ingång som är nästan perfekt men sen sätter han sig ännumer perfekt, duktiga lilla grabben :wub: )

Hopp/ 9

Fjärrdirigering/ 7
Jag fick ställa upp i riktning mot där rådjuret skuttat fram dagen innan, typiskt, så Axel var “lite” ofocuserad. Satte sig på 1a skiftet men det blev ngr dubbelkommandon på läggandet.

Helhet/ 8,5
Domarens kommentar; Bra samarbete men kunde vara mer alert (jag var glad att han gjorde det han skulle med tanke på störningen från dagen innan 😉 )

Blev ett 1a pris, 176 poäng och placering 2/8 och på prispallen. LP2 fixat :w00t:

Igår var det dags för tävling på hemmaklubben Väsby, lika bra att ligga på när man ändå är igång. Även om LP2 var avklarat så är det aldrig fel med lite extra tävlingsträning eller?

Jag hade tyvärr lite fel taktik innan start. Vi startade sist, startnr 7, så det blev ganska länge som Axel fick sitta uppbunden och vänta. Pep och gnällde om vartannat så när det var vår tur var han ganska trött. Skulle satt honom i bilen istället. Alltid lär man sig nåt av sina misstag :ermm:

Platsliggning/ 9,5
Domarens kommentar; Vittrar (Axel låg helt stilla men vände på huvudet en gång, låg lugnt och stilla kvar trots att vovven bredvid sprang till matte, duktigt Axel :wub: )

Fritt följ/ 8
Domarens kommentar; Långt fram, tränger, DK med ben, snett sitt. (tycker att han går bra om jag tittar på filmen och han kändes bra oxå, nåja det är domarn som dömer…)

Läggande u gång/ 7
Domarens kommentar; Långsamt (som sagt, träna snabba lägganden!!!)

Inkallning/ 10

Rutan/ 7
Domarkommentar; Många kommandon, går in i rutan (Axel hade dålig focus och sprang in i rutan men ut igen på sidan, jag fick dirigera in med kommando och visa med armen)

Apportering/ 9
Tveksamt upptag (jag var jättenöjd :biggrin: )

Hopp / 10

Fjärren/ 9
Domarens kommentar; Långsamt läggande

Helhetsintryck/ 8
Domarens kommentar; Hund släpper kontakt mellan momenten (men vadå, jag behöver ju inte ha hunden i fotposition och med full kontakt mellan momenten :angry: )

Det blev ett 1a pris till, 171 poäng och placering 2/7. På prispallen igen :w00t:

Ska jag summera alla fyra tävlingarna så är jag supernöjd, trodde aldrig att vi skulle ta LP 2 på bara tre tävlingar :happy:

Tänkte att Axel skulle få “semester” i ngr dagar och sen kör vi igång med 3ans moment. Fast känner jag mig själv rätt så är jag väl på´t igen imorrn :blush:
Ska lägga lite mer tid på min fina Hugo :wub: som inte har fått så mkt träning esom focus legat på Axel inför lydnadsstarterna. Håller tummarna att vi kan starta spårappellen till hösten 🙂
Det är inte lätt att hålla igång 2 tävlingshundar :sleeping:

Här kommer lite bilder och filmer

Prisskörden från SolnaSundbybergs BK

Fina skägggrabben poserar med fina pokalen

Film från SolnaSundbybergs BK

Fina priser fick vi på Väsby BK oxå :biggrin:

En fin silvermedalj fick vi med oss hem från Väsby BK

Här kommer filmen från Väsby tävlingen

9 kommentarer till “LP 2 och lite till…”

  1. Duktiga ni!! Supergrattis! Klart du får bilderna. Tror jag tog 2 till. Tyvärr var jag inte tillräckligt nära för att det skulle bli riktigt bra. Lilla kameran har ju sina begränsningar.
    😎

  2. Ulla, vad roligt och vad duktiga ni är, du och Axel. 🙂 Fina poäng och som jag brukar säga det är en bedömningssport. Därför tycker jag det är givande att skriva på tävlingar och få höra domarkommentarer. Säkert har det varit givande för dig att fått hjälp av Anne D?
    STOR GRATTISKRAM till dig Ulla och fina Axel. :heart:

    1. Halloj där Annika va kul att du hittat till min blogg 🙂 Som du ser är jag en riktig hundnörd 😉 Vi hörs om lite träning framöver men hinner nog inte innan semestern och Axel kan behöva lite vila:sleeping:

  3. Så roligt att se filmerna som jag inte hann titta på i går, var så ivrig att gratulera. Jag tycker det ser så fint ut, bra kontakt. Som det ser ut på filmen vid hoppet, dag två, hamnar han snett vid uthoppet. Nu genar han tänkte jag men hoppar över så fint tillbaka. Vilken stjärna han/ni är. Visst är det roligt när allt fungerar. Lycka till i fortsättningen. :heart:

  4. Coolaste skäggisarna i stan! Nu kör du hårt med Hugo i sommar så kan vi bruksa tillsammans i höst! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *