Hoppa till innehåll

Besluts ångest i kvadrat…

Hur ska jag göra :ermm:

Lägga ner agilityn med Hugo och köra lite bruks istället :unsure:
Nåt vill jag ju göra, inte bara ha en “soffhund” :whistle:
Som bekant är det inte så lätt att lära gamla hundar sitta, och särskilt schnauzers, men det har gått över förväntan med Hugo när det gäller brukslydnaden, spåret har han inga problem med, det gillar han skarpt 🙂

I agilityklass är vi uppe i 3a men har bara en pinne i hoppklass 2 än så länge.
Känns som vi inte kommer att ha så mkt att säga till om i klass 3, tyvärr.

Hur fort Hugo än springer så kan han aldrig komma upp i samma fart och framför allt har han inte samma kroppkontroll som en bc även om han är otroligt lyhörd och hindersäker min duktiga agilitykille :wub:

Dessutom fyller han 7 år i sommar och är inte ngn ungdom längre men han är i superfint skick om jag får säga det själv :happy: vore ju synd om han skadade sig och brukset sliter ju inte lika mkt som agilityn.
Matte blir ju inte heller yngre och min fart är definitivt inte nåt att skryta med :blush:

Det jag kommer att sakna mest med agilityn är alla härliga klubbkompisarna på tävlingarna, dom har jag ju i o f s kvar ändå men det blir ju inte riktigt samma sak när man inte tävlar i den sporten 🙁

Det som är tur är att jag fått massor med nya kompisar inom lydnad och bruks, riktigt härliga människor det med 😆

Axel kommer jag inte att köra agility med ngt mer, han är ju inte alls lika grundtränad som Hugo, han har ngt bättre fart men är mkt fladdringare, det beror ju självklart på att vi inte tränat agility så mkt p g a hans armbågar. Han har absolut inga problem men agility är väl inte den sport man ska välja med en “armbågshund”…
För Axel blir det lydnad för hela slanten, vi har ett LPI och ska försöka oss på Lkl II under säsongen :w00t: när vi slipat klart på momenten.

Agilityn kommer att få hänga med som en kul aktivering för båda killarna, men man vet aldrig med mig, rätt som det är får jag för mig att tävla igen men det får tiden utvisa…

1 kommentar till “Besluts ångest i kvadrat…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.