PT dags

I tisdags var det äntligen dags för vår Privat Träning för Anne Dahlin. Lite långt att åka kanske (drygt 4 mil), Jordbro t o r från Täby för 1 timmes träning, men det är det värt kan jag lova :happy:
Tog med mig båda killarna esom jag tycker att 1 timme/vovve är lite mkt, mina är ju inte direkt några träningsfreak. Det blev precis lagom att köra 30 min/vovve.

Hugo var först ut och det som jag ville att Anne skulle titta på och komma med sina kloka träningstips till var följande;

Linförighet/Fritt Följ, ville ha tips på hur jag skulle få till positionen bättre, Hugo är ju sjukt rädd om sina tassar så det gäller att hålla mina egna fötter på rätt plats :whistle:

Krypet, hur vi ska träna in det? Har börjat träna så smått med targetstick.

Framförgående, samma sak här, hur ska jag lära in det, har fått många tips av många olika tränare, men inget som jag tycker verkar riktigt bra.

Apporteringen förstås :blush:

Vi började med fritt följ, Anne kommenderade och Hugo har aldrig gått så fint så länge eller svängt så mkt som nu :biggrin:
Jag har tänkt starta i spår appellklass och man ska inte glömma att Hugo faktiskt fyller 7 år i sommar och att jag började träna lydnad med honom i juni förra året.
Anne tyckte att det såg riktigt fint ut och att poängen på tävling skulle ligga mellan 7½-8½ :w00t:
Det är som bekant lite “snällare” med poäng i brukset.

Sen visade jag hur långt vi kommit i krypet och det tyckte Anne såg kanonfint ut och att jag skulle fortsätta med den träningen. Fin teknik hade han oxå :happy:

Dags för framförgåendet som jag inte alls fått till. Fick ett träningstips som jag tror kommer att funka kanon eftersom det är så logiskt 😉

Apporteringsproblemen med Hugo är att han griper ruskigt försiktigt och frågar gärna han innan han griper om han verkligen ska gripa, farten ut och in är helt ok. Tipset jag fick, som jag kört lite med Hugo tidigare är konkurrensmodellen, hålla i halsbandet, lägga ner apporten och peppa och sen köra “vem är snabbast”.
För att få till ett kraftfullare gripande fick jag rådet att lägga apporten mellan mina fötter och hålla fast när Hugo ska ta den så ha får kämpa lite för att få loss den, jösses den killen fattade galoppen direkt :wub:

Nu var det dags för Axel, som suttit i bilen och gråtit när Hugo tränade, så han var “lite” taggad när han kom in.

Det jag ville ha träningstips om när det gällde Axel var följande;

Linförighet/Fritt Följ, han är lite svajig i positionen, tyckte att han gick bättre i höstas än vad han gör nu.

Fjärren, 1a skiftet från ligg -> sitt som vi har svårt att få till.

Apporteringen , funkar någorlunda på träning men defenitivt inte på tävling. Han blir misstänksam och vill inte ta nya/okända apporter. Ska vi komma vidare och tävla i Lkl 2 så måste vi få till det helt enkelt.

Rutan, allmänna träningstips

Började med Fritt följ, gick helt ok men lite svajig postition och tappade focus ngr ggr. Vi är inomhus på konstgräsmatta och det luktar ruskigt gott enligt Axel.
Annes tips när han tappar focus/position var att köra konkurrens om godisen när jag bryter m felsignalen (“hoppsan”). Vända mig bort och ljudligt mumsa i mig godiset själv, han blev mkt förvåndad och intresserad. Helt plöstligt blev focuset ett helt annat, det gäller att vara smartare än skäggisen helt enkelt, hehehehe :angel:
Ett annat tips är att “frysa fast i steget” när han tappar focus/position och fortsätta gå när han är i rätt focus/pos = vi kommer inte framåt och får belöningen om du inte går rätt.

I fjärren fick jag tips att lära in “upp”, ungefär som hoppstå, det har jag oxå tränat innan men Anne tyckte jag skulle lära in ordet, och ta bort handsignalen i detta läge.

Apporteringen tittade vi oxå på och här ska jag köra en annan strategi än med Hugo eftersom Axel inte riktigt tänder på konkurrensövning när det gäller apporten. Vi ska träna att gripa snabbt och följa mig med apporten i munnen, göra ingångar, belöna mkt vid sidan (=bakåtkedja).
Jag tänker även köra fartövningar med apporten i munnen, typ sätta o kalla in så han får rätt tänk, har man apporten i munnen är det fart som gäller. Anne tyckte att han hade fin teknik i att hålla apporten och det är man ju tacksam för.
Har ju tränat enligt ovan ett antal månader nu men skam den som ger sig!!!

Rutan ska jag fortsätta att träna som jag gjort tidigare;
På nära håll, hitta mitten själv utan att ställa sig spontant
På långt håll, target för farten.

Känns skönt att träffa en så otroligt erfaren tränare och få bekräftat att jag i a f gör något rätt 😎

Nästa träning är den 21 februari och tills dess ska vi träna allt vad tygeln håller.

Mkt nöjd matte åkte hem till Täby och hade lite svårt att sova, var uppe i varv som tusan. Det sista jag hör innan jag somnar är Axels svans som dunkar mot golvet, tydligen hade han trevliga drömmar efter träningen för han viftade ordentlig på svansen i sömnen, goa lilla grabb :heart:

4 kommentarer till “PT dags”

  1. Vilken bra träningsdag. Kanon med så mycket bra tips! Nu hoppas jag att ni tränar järnet till nästa gång ;-). Tycker också det var en dålig förklaring av framåtsändandeträningen. :devil:

  2. Hei

    Morsomt å lese at dere også har skaffet Nome seler og har funnet ut hvor morsomt det er snørekjøring etter hund. Det er bare å konsentrere seg i utforbakkene. Dessverre har sneen allerede forsvunnet her i Kråkstad så vår skisesong ble kort. Vi klarte dog 10 turer og en del mil i den måneden vi hadde sne. Skal ha vinterferie på fjellet i mars så da får Kastor lange dager i sporet igjen.

    Hilsen
    Kastor og Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *