Det flyter på…

Just nu känns det faktiskt så i hundlivet :happy:
Tävlade agility på SolnaSundbybergs BK, båda killarna skulle köra.
Först ut var Hugo och vi har inte tränat någon agility alls sedan senaste tävlingen på MärstaSigtuna BK i mitten av augusti utan tränat mycket bruks eftersom jag snöat in på det just nu :whistle:
Kollade bara i torsdags att kontaktfälten funkade.
Verkar som Hugo vilar sig i form när det gäller agilityn.
Först ut var agilityloppet i klass 2 för Hugo och det flöt på riktigt bra, förutom en liten miss av mig vid sista tunneln när han nästan höll på att ta fel tunnelingång, men som tur är så är han otroligt lyhörd på banan, ja det är han annars oxå förstås, och tvärstannade och tog rätt ingång, duktigt grabb :wub: inte första gången han klarar upp en situation som matte klantat till det med :blush:
Nollade i mål och 6 sekunder till godo på referensen, placering 3/29 och vår sista pinne i agilityklass 2 var ett faktum :w00t:

Sen var det Axels tur, men det gick som det gick. Det syns redan i starten, han sitter nästan i fotposition och har focus på mig till och från, undrar när vi ska börja gå och jag märker ju ingenting, har full focus på att vi ska köra bana.
Vi har tränat mkt lydnad den senaste tiden.
När vi kört ngr hinder är han på väg till sin externbelöning som var i hetaste laget, grillad kyckling, mums. Den försöker han sticka iväg till en gång till under loppet och målrakan var den snyggaste han gjort nånsin.
Glömde jag nämna att vi har kört med mkt externbelöning i lydnaden, hihihihihi
“Lite” ofocuserad Axel, inte lätt att köra ett agilitylopp när man tror att man ska köra ett pass med lydnad, sötnosen :wassat:

Dags för Hugos hopplopp, lite trixig bana men vi fixade den bra. Hugo tappar alltid lite fart när jag måste hålla i honom på de första hindren efter start men vi nollade i a f, mattes duktiga agilitykille :kissing: , tyvärr 3 sekunders tidsfel men placeringen blev i a f 4/29 så inte var det någon lätt bana inte.

Strök Axel från hopploppet, dan blev alldeles för lång och han var ngt ofocuserad på uppgiften.

3 kommentarer till “Det flyter på…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.