Hoppa till innehåll

Sen sist…

Det blir en sammanfattning av vad vi sysslat med sen sist, vilket är en hel del, känns som jag lika gärna skulle kunna flytta till klubben så slipper jag tanka så ofta…

Jag går på 2 kurser, en tävlingslydnad med Axel och en agility “Toppa Formen” med Hugo. Båda kurserna är superkul :biggrin:

Trixit att få till handlingen i agility och det blir bara svårare och svårare ju mer man lär sig, men jag jobbar på, är glad att Hugo har en ny attityd, som Anna uttryckte det, mer på och sugen att träna :happy:
Vi börjar att få till kontakfälten, äntligen. Det har ju mest varit mitt fel eftersom jag tränat fel från början men skam den som ger sig!
På träning är Hugo riktigt sprallig men på tävling blir han lite segare men det beror mest på att jag blir nervös så han försöker lugna mig och då blir jag ännu mer nervös när jag ser att han segar ihop, ond cirkel, näää inte alls :whistle:

Har även börjat träna lydnad med Hugo :w00t: , sådär 5 år försent kan det tyckas men efter spåret som Jessica la till Hugo som gick så sjukt bra så fick jag lite mersmak på brukset. Det fria följet är en utmaning när man har en vovve som är sjukt rädd om sina tassar, det går inte att klampa på i ullstrumporna som med Axel utan jag måste vara lite försiktig var jag sätter fötterna :ermm:
Budföringen är Hugo grym på, full fart hela vägen och platsliggningen sitter som en smäck 😆

Axel har verkligen förstått det här med lydnaden, härligt att han fattat galoppen, focuserad, inte så störningskänslig och bra på att jobba 🙂
Han är en riktig klippa i platsliggningen, men det har jag ju tränat med båda vovvarna nästan på varje prommis och i olika miljöer och med en massa olika störningar, gäss som är ute och spatserar, dagisbarn, andra hundar mm.
Även det fria följet börjar arta sig riktigt bra. Vi jobbar på med läggandet och ställandet som jag vill finslipa så det blir riktigt bra till nästa tävling.
Apporteringen går oxå framåt om än i sakta mak.

Nu gör vi ju faktiskt annat än att träna oxå, som sköna prommisar med massor med bus 🙂

Hugo på språng

2 kommentarer till “Sen sist…”

  1. Det låter som ni verkligen har fullt upp. Vad kul att det går bra med lydnaden. Jag tycker, konstig som jag är, att det är riktigt kul med lydnad. Men å andra sidan tycker jag all hundträning är kul, både bruks, lydnad och agility, hihi 😆 Tur att ni har tid med lite promenader och bus också :tongue:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *