Gott, gottigott gott

Lite tips på hur man fixar lite nyttigt gotta till våra 4-beningar😋🐾

Igår fixade jag torkade kycklinghjärtan och torkad ungnötslever mycket poppis hos grabbarna bus!! Ges bara vid speciella (tränings) tillfällen😉

Köpte 3 förpackningar med kycklinghjärta som blir ungefär 1,5 kg, lika bra att göra en ordentlig omgång när man ändå håller på👍🏻 Levern vägde ungefär 700 gram…

Koka upp kycklinghjärtan i riktiligt med vatten och låt stå på eftervärmen ca 30 min

Skär levern i ca 2-3 cm tjocka skivor, koka upp och låt stå på eftervärme ca 30 min

Dela levern i lagom stora bitar, inte för små för då blir dom torra och för hårda
Dela kycklinghjärtan på mitten
Använd gärna varmluftsugn om du har, ställ på 65-70 grader, känn både på levern och kycklinghjärtan då och då, rör om i hjärtan ett par gånger och vänd på leverbitarna när dom torkat på ena sidan! När dom är klara ska dom vara gummiaktiga, inte helt torra alltså! Brukar ta nån timme eller två beroende på ugn…


Så här ser levern ut när den är klar, bara att skära i lagom stora bitar, förvaras kylskåp, gärna i glasburk, frys det som ska sparas! jag sparar vissa bitar lite större eftersom jag vill ha ”gnagbitar” i träningen😉


Färdiga kycklinghjärtan, dom känns ganska feta när dom är klara men lägg över på hushållspapper och låt svalna. Blir perfekt gummiaktiga, dela i lagom stora bitar, förvaras i kylskåp, gärna i glasburk, frys det som ska sparas!

Har du något eget nyttigt gotta som du brukar göra tipsa gärna under ”kommentarer”

Lycka till med gotta fixandet🤗

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:wub: :angel: :lol: :w00t: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :whistle: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :devil: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :wink: :sleeping: :wassat: :unsure: :smile: :tongue: :ninja: :alien: