Klubbmästerskap och lite till…

Idag har vi varit och kört klubbmästerskap på Väsby BK. Grabbarna grus var anmälda till tävlingslydnaden och till agilityn.
 
De moment som ingick i tävlingslydnaden var;

Linförighet/fritt följ

Inkallning

Sättande/ställande/läggande (varje ekipage fick välja vilket man ville göra)

Apportering

Hopp

Axel hade startnr 1 i och var lite fladdig  i fria följet men resten av momenten gick riktigt bra.
Vi knep en 5e plats av ca 25 startande med 53 poäng av 60 möjliga, faktiskt riktigt nöjd :smile:

Hugo hade startnr 8 och var väl inte så sugen på att lägga sig i våta gräset men framför allt hade han skott träningen i färskt minne så han var inte riktigt sig själv. Jag är nöjd ändå, hans placering blev 8/25 och dessutom fick bättre på fria följet/linförigheten än Axel :w00t:
46,5 poäng av 60 möjliga :biggrin:

Hade inte anmält mig till Rallylydnaden eftersom jag aldrig sett en rallylydnadsskylt men blev ändå sugen så jag gick banvandringen och hjälpte synskadade Catharina att vara hennes ögon och läsa skyltarna när hon gick med två av sina vovvar.
Efteranmälde både Axel och Hugo för att prova.
Måste säga att det gick över förväntan. Axel var superduktig och skrapade ihop 68 poäng så vi var bara 2 poäng från den godkända poängen 70.
Trevlig kommentar från domaren;
Mkt fint samarbete. Kan gå hur långt som helst :wub:
Hugo var också superduktig men det hade börja ööööööösregna och han gillar ju inte regn nåt vidare men det gick hyfsat ändå, 60 poäng, duktig grabb :wub:

Någon agility blev det inte för oss, jag valde att stryka båda vovvarna med tanke på skaderisken eftersom det regnat ihållande och både hindren och gräset var farligt halt. Vill inte ha några skador på grabbarna eftersom vi ska till Åre i slutet av september och vandra.

Skottträningen med Hugo har inte gått enligt planerna så vi kommer inte vidare i brukset :sad:
Inköpt en knallpåk som är en slags skottmanick som man inte behöver licens för. Nu är det bara att träna och hoppas på att han kommer tillbaka till sitt totalt oberörda jag när det gäller skott.
Funkar inte det får vi väl börja träna för lydnads klass 1 eller gå en kurs i Rallylydnad :wink:

2 kommentarer tillKlubbmästerskap och lite till…

Lämna ett svar

 

 

 

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

:wub: :angel: :lol: :w00t: :angry: :blink: :blush: :cheerful: :cool: :cwy: :dizzy: :ermm: :face: :getlost: :whistle: :biggrin: :happy: :heart: :kissing: :devil: :pinch: :pouty: :sad: :shocked: :sick: :sideways: :silly: :wink: :sleeping: :wassat: :unsure: :smile: :tongue: :ninja: :alien: