månadsarkiv: maj 2017

Nu är Hugo en hen….

Jag har ju varit lyckligt förskonad att behöva söva och göra ingrepp på mina vovvar, vilket har varit skönt  :happy:

Hugo har ju haft problem med sin prostata i ca 2 år, inget riktigt allvarligt men har varit lite till och från…har kollat honom minst en gång per år med ultraljud! I april förra året på ultraljudet upptäcktes ngr cystor, dessa har tömt sig till och från och medfört blod i urinen, inte kul alls :cwy:  Hugo däremot har inte verkat lida av det men bästa veterinären Hubert har försökt övertala mig att göra en kemisk kastration…

Gillar inte att proppa i mina vovvar konstgjorda preparat och läst mycket om kemisk kastration att ibland funkar det och ibland inte…

Senaste kollen som gjordes för dryga veckan sedan visade och prostatan har blivit ytterligare förstorad, cystorna har blivit större och dessutom har Hugo fått förändringar i testiklarna :pinch:

Nu tog vi utan tvekan beslutet att kastrera, men inte kemiskt utan kirurgiskt, då finns det liksom inget som kan bli eller inte bli då, prostatan kommer att smälta bort som en isbit enligt Hubert och problemet kommer att försvinna. Enligt Hubert så var förändringarna i testiklarna inget allvarligt i dagsläget MEN kan vara en tickande bomb framöver…

Hugo är ju i riktigt bra skick så en sövning skulle inte vara ngr problem och operationen är en rutinoperation! Samtidig skulle 3 små hudvårtor tas bort och skickas för analys så det inte är nåt annat än just vårtor…

Vi var i alla fall riktigt nervösa både jag och Thomas när det var dags i tisdags (9/5). Det var en riktigt groggy kille som mötte oss i väntrummet efter operationen men dagen efter var han hyfsat på spår :happy:

Allt har gått toppen och Hugo är i princip sitt gamla vanliga jag ännu så länge. Svar på vårtorna har vi inte fått ännu…

 

Hugo i väntan på operation

Hugo får lite stöd av husse efter operationen

Hemma igen och husse Thomas pysslar om fina grabben

4 dagar efter operation är Hugo redo för långprommis tillsammans med Axel och Bulletanten Tiquila

 

 

 

 

 

Kurs dax

Hade väl egentligen inte tänkt gå någon kurs i Nose work men när tillfället dök upp och dessutom en intensivkurs så var det bara att hoppa på  :wink:

Jag gillar ju att man gör rätt från början även om man inte ska tävla, då är det mycket lättare OM jag nu skulle få för mig att tävla :whistle:

Kursen vi anmälde oss till var hos Denise Hundkonsult i Vallentuna (nära hem är alltid en fördel). För övrigt en riktigt duktig tjej på Nose Work  :smile:

Kursen gick av stapeln förra helgen med start på fredag 18-20 samt Lördag och Söndag 8-10.

Axel var äldst med sina snart 9 år, de övriga 3 vovvarna var mellan 1,5-3 år…och ingen av dom hade någonsin tränat lydnad…eller något annat heller för den delen :wink:

Det visade sig att det inte var det enklaste att ha en ”Lydnadshund”, Axel väntade på mina startsignaler för att komma igång men det kom ju inga sådana från mig :wassat: Det blev emellanåt ganska lång väntan innan han släppte kontakten med mig och började söka sig ut i lokalen. Skam den som ger sig, till slut så kom han igång och var riktigt duktig :wub:

Söndag morgon var alla 4 hundarna inklusive Axel ganska möra efter allt nosarbete  :sleeping:

Borderterriern Harri kom in som en duracell kanin och gjorde första söket men när det var dags för sök nr 2 så gick han runt och var social med alla och tillslut la han sig platt på golvet, slut som artist kan man lugnt säga  :lol:

 

Sök 1 dag 3

Duktig Axel även om det tog lite tid!!

Sök 2 dag 3
Trött Axel väljer att avbryta efter 3 tuffa dagar m nytt moment!

Inoff Nose Work prov dag 3
Så duktig Axel som markerar rätt låda med bara doften! Synd att inte hela Denise kommentar kom med i filmen men den löd ungefär så här ”Axel är ett praktexempel på den sortens hund som tidigt förstår doften och vet vad som krävs”. Fin kritik och det tackar vi för Axel och jag  :happy:

Kritiken under kursdagarna inte varit särskilt positiva för oss så det kändes extra kul att få denna feedback.

Uppfattade att Denise inte var så speciellt förtjust i ”min” ras eller i lydnadshundar i synnerhet, lite tråkigt kan jag tycka :ermm:

Men strunt samma, jag skulle aldrig vilja ha en annan ras och kursen var superkul  :happy:

Vi fortsätter m träningen hemma

Lite klurigare gömma