månadsarkiv: maj 2016

Uppe i ottan….

Japp det gäller det att vara om man ska cykla med skäggisarna, annars blir det alldeles för varm, puh…

Försöker få till 2 cykelpass per vecka, vill ju att grabbarna bus ska behålla sina fina muskler fast dom har fått ngr år på nacken!

Hugo fyller 11 år i början av juli och Axel fyller 8 år vid samma tid, jösses vart tog den tiden vägen :shocked:

Båda är riktigt duktiga på att hänga med, Hugo vill mest springa lös, då ligger han gärna före men har jag kopplet på så travar han på bakom cykeln  :whistle: Blir inte mkt motion då inte så det bästa är att låta honom kuta lös. Axel kan jag av förklarliga skäl inte ha lös, den lilla ”jaktskäggisen” :getlost:

Då var den saken spikad….

Som jag skrev i förra inlägget var jag osäker på om jag skulle fortsätta tävla i Eliten med Axel  :ermm:

Efter lydnadsträningen som jag körde i tisdags så bestämde jag mig, vi sätter punkt här och nu!!

Vet ej riktigt vad som hänt med Axel de senaste veckorna men han är inte sugen på att träna, taggar inte till och verkar allmänt frånvarande, nope han är inte sjuk!

När jag kört lite med Hugo brukar Axel vara riktigt på och komma kutande bara jag ställer upp i tävlingsposition, men inte det inte, han står och glor en bit ifrån fast jag kallar in, jag får liksom truga och det funkar ju inte i lydnadsträningen eller hur?

På sista lydnadsträningen var han extra frånvarande och disträ, kan ju i f s skylla lite på löptikar, men det verkar inte vara hela saken.

Det som fick mig att bestämma mig fullt ut var att när jag skickar till konen innan rutskicket, så travar han ut, stannar vid konen….lyfter på benen och kissar på konen  :shocked:

Det var precis som han sa, ”du kan ta din kon och dra åt h-e”, så precis där och då gav jag upp målet på att få tävla vår sista säsong och eventuellt lyckas få till ett Lydnadschampionat på Axel.

Det har varit en kul utmaning att tävla med Axel och det har många gånger gått riktigt bra för oss på lydnadsplanen, men att försöka få till ett 1a pris i Elitlydnaden känns helt omöjligt när Axel inte hänger på  :sad:

Det känns ganska sorgligt och tomt att lydnadsträningen som jag brinner så innerligt för är ett avslutat kapitel :cwy:

Nu får både Axel och Hugo ”bara” vara hundar. Klart att vi fortsätter med DW-träning, cyklingen och våra härliga vandringar, men som sagt, kommer att sakna träningen, lydnadsfolket och framförallt kicken när man går av lydnadsplanen på tävling och tänker ”shit det gjorde vi bra, Axel och jag”  :wub: