månadsarkiv: oktober 2014

Uppnått delmål….

Tävlingsåret 2014 är slut för Axel och mej och de mål som jag satt upp har vi faktiskt klarat :w00t:
Tanken var att vi skulle ta LPIII under året vilket vi också gjorde :happy:

Vi har gjort 16 starter i Lydnadsklass 3, skam den som ger sig, och tagit 5 (fem) 1a pris :biggrin:

Det kan tyckas som många starter men man får också en viss tävlingsvana och de sista starterna kändes det verkligen som att ”de här kan vi nu” och det var en ganska skön känsla :smile:

Förutom 1a priserna har vi tagit 4 st 2a pris o då varit riktigt nära ett 1a pris med som mest 8 poäng ifrån och som minst 4,5 poäng ifrån, men nära skjuter ingen hare även om det känns riktigt surt att vara såååå nära :getlost:
6 st 3e pris, i dessa fall har vi alltid nollat 1 moment, och katastrofen 179 poäng och 1 st 0 pris då vi nollade 2 moment :whistle: , men det är helt otroligt att vi bara fått 0 pris en gång, det är jag riktigt stolt över :tongue:
OCH vi har faktiskt aldrig kommit sist i startfältet, riktigt stolt över det oxå :smile:
Lite statistik hur vi varit p prispallen och det är nåt alldeles speciellt att stå där med en skäggis som ursprungligen är en råtthund och ingen lydnad-/brukshund :wink:

9 gånger av 16 starter har vi stått på prispallen :w00t:
4 st överst på pallen som vinnare :happy:
4 st 2a placeringar
1 st 3e placering

Nu siktar vi mot nya mål och det är väl egentligen vårt slutmål, att starta i Elitklass, ta 3 st 1a pris och att Axel blir Lydnadschampion, den titeln skulle sitta riktigt fint på min skäggis :wub:

Det är inget som kommer att gå lätt som en plätt, det är mycket som ska tränas in och det är mycket som ska stämma när vi startar så det kommer att ta sin modiga tid, det är bara att köra igång med träningen.

Med lite tur kanske vi kan starta i slutet på maj annars får det bli till hösten 2015….

Min fina skäggis

 

Med flaggan i topp….

I lördags startade Axel och jag den allra sista starten i Lydnadsklass 3.

Vi hade redan fyra 1a pris men hade redan anmält till SolnaSundbyberg BK så lika bra att köra en sista gång :wink:

Det är ju alltid bra med träning och jag var inte särskilt nervös när vi kom dit, för det första var jag inte säker på att vi skulle starta eftersom jag tyckte att Axel kändes lite seg på morgonen men han piggade på sig när vi kom dit och jag tänkte ”vi tar det som träning”.

När man väl är där så slår ju vinnarskallen till, vore det inte toppen att få ett 1a pris till och dessutom få stå överst på prispallen :whistle:

Vi fick startnr 2 vilket passar oss riktigt bra, jag startar gärna så tidigt som möjligt och har inget emot att dra ”spiken” som många kallar det, alltså startnr 1.

Tänk hur det kan bli, vi fick ett 1a pris till, 260,5 poäng. Det var det enda 1a priset i klassen så vi vann hela klabbet, placering 1 av 5 startande. Härligt att stå överst på prispallen med min duktiga underbara skäggis :wub:

Domare Ann Carlsson som även kom med en härlig kommentar vid prisutdelning ”Jag har sett er förut och det ser så genomtränat och trevligt ut”, man kan ju börja lipa av glädje för mindre :wink:

I gruppmomenten ”Sitt i Grupp” och ”Platsliggning” tyckte jag att Axel verkade lite orolig så nåt va det väl som inte kändes bra för skäggisen men vi fick i alla fall full pott på SIG 10 och 8 på PL, lite gnäll där tydligen.

Det är otroligt mycket vilt runt klubben och jag märker på Axel att han blir lite ofokuserad när vi tränar/tävlar där, men jag tycker också att det är otroligt bra träning att han måste samla ihop sig o jobba fast han hellre skulle vilja kuta runt och jaga vilt :blink:

Fria följet gick kanoners, Axel släppte i nån sväng men annars är jag riktigt nöjd, betyg 9 :w00t:

Vi fick även 9 på Sättande under gång och Helheten med en trevlig kommentar från domaren i protokollet ”Trevligt ekipage” :happy:

Vi tappade lite tempo i vissa moment och därav neddragen på vissa betyg men i det stora hela är jag nöjd :smile:

Rutan låg placerad så att vovvarna måste springa jäms med skogranden mot rutan, man ser det tydligt på filmen nedan. Axel gjorde för säkerhetsskull en liten båge från skogen, lite självbevarelsedrift verkar han ju ha, hihihihi. Betyg 8.

Skillnad var det för en av de andra tävlande vars vovve drog rakt in i skogen när matten skickade på Rutan,  jag hade nog blivit gaaaalen om det varit Axel  :devil:

Betygen i övrigt ser ni nedan och under fliken Axel/Lydnad.

Film blev det också på bravaden, tyvärr filmad i fel format men helt ok! Stort tack till dottern Carro som följde med som moraliskt stöd denna gång också :wub:

Översts på prispallen, wiihiiii

Känns riktigt skönt att avsluta klass 3 med flaggan i topp, nu ska vi börja hårdträna för Eliten, men först ett litet träningsuppehåll, tror jag…… :whistle: