månadsarkiv: april 2012

Är vi på gång eller?

Igår var Hugo och jag på skott träning på Väsby BK. Det var premiär för Hugo.
Han är inte rädd för fyrverkerier eller liknande så jag hoppades att det skulle gå bra. Lika bra att testa om vi nu kommer upp i lägre klass spår för då skjuts det både kors o tvärs. Skott under platsliggningen och även under budföringen.

Jag busade och tränade samtidigt som det sköts och Hugo tittade till första skottet och sen brydde han sig inte, mattes superduktiga kille :wub:
Vi passade på att träna budföring och Elin ställde upp som mottagare. Det gick riktigt bra trots att Jessica stod på planen.
Hugo har kört budföring ganska många gånger med Jessica som mottagare och han drog lite åt sidan när han såg henne men sprang på sin linje mot Elin, tack för det!
Vi har ju fått en fin spegel på klubben så jag tog tillfället i akt och körde lite kryp och det gick faktiskt kanon fast planen var lite halväcklig enligt Hugo. Fin teknik och varken hög fram eller bak :happy:

Idag hade jag bestämt att jag skulle åka till DanderydTäby BK och lägga spår till Hugo, vi måste ju träna om vi ska kunna starta i appellen.
Lite i blåsigaste laget var det idag oxå så spåret blåste iväg, Hugo var ute och svirade runt lite men hittade tillbaka. Tog 3 spårpinnar av 4 så jag är nöjd.
Helgen 5-6 maj ska vi slipa på våra färdigheter, dags för spårkurs hos duktiga Gunnar Lagneström, ska bli riktigt spännande.
Tränade även framförgåendet som jag inte riktigt får kläm på men jag tror vi kom en bit närmare målet idag!
Axel hängde självklart oxå med och vi tränade på Rutan, Apport och vänsterhalterna som jag inte får till :angry:
Rutan går bättre och bättre, testade honom lite idag, ställde ut belöningsskålen snett till vänster om rutan ca 10 meter ifrån och skickade på rutan, först tänkte han springa till belöningen men ändrade sig och kutade in i rutan istället, wiiiiiihiiiiiiiii
Apporteringen har börjat funka helt underbart, full fart ut, inget trams vid gripandet och full fart in.
Nu ska vi testa med ngn annans apport oxå för då är då det brukar skita sig s a s.
Vänsterhalterna är inte alls bra, Axel kommer nästan alltid för lång fram och jag har försökt med ”allt” för att få till det. Det har blivit ngt bättre men är jag är inte nöjd :ermm:

Himla tur att jag har en privatlektion inbokad med bästa Anne i Jordbro i slutet av april. Det är mkt som faller på plats när man varit där :w00t:

Besluts ångest i kvadrat…

Hur ska jag göra :ermm:

Lägga ner agilityn med Hugo och köra lite bruks istället :unsure:
Nåt vill jag ju göra, inte bara ha en ”soffhund” :whistle:
Som bekant är det inte så lätt att lära gamla hundar sitta, och särskilt schnauzers, men det har gått över förväntan med Hugo när det gäller brukslydnaden, spåret har han inga problem med, det gillar han skarpt :smile:

I agilityklass är vi uppe i 3a men har bara en pinne i hoppklass 2 än så länge.
Känns som vi inte kommer att ha så mkt att säga till om i klass 3, tyvärr.

Hur fort Hugo än springer så kan han aldrig komma upp i samma fart och framför allt har han inte samma kroppkontroll som en bc även om han är otroligt lyhörd och hindersäker min duktiga agilitykille :wub:

Dessutom fyller han 7 år i sommar och är inte ngn ungdom längre men han är i superfint skick om jag får säga det själv :happy: vore ju synd om han skadade sig och brukset sliter ju inte lika mkt som agilityn.
Matte blir ju inte heller yngre och min fart är definitivt inte nåt att skryta med :blush:

Det jag kommer att sakna mest med agilityn är alla härliga klubbkompisarna på tävlingarna, dom har jag ju i o f s kvar ändå men det blir ju inte riktigt samma sak när man inte tävlar i den sporten :sad:

Det som är tur är att jag fått massor med nya kompisar inom lydnad och bruks, riktigt härliga människor det med :lol:

Axel kommer jag inte att köra agility med ngt mer, han är ju inte alls lika grundtränad som Hugo, han har ngt bättre fart men är mkt fladdringare, det beror ju självklart på att vi inte tränat agility så mkt p g a hans armbågar. Han har absolut inga problem men agility är väl inte den sport man ska välja med en ”armbågshund”…
För Axel blir det lydnad för hela slanten, vi har ett LPI och ska försöka oss på Lkl II under säsongen :w00t: när vi slipat klart på momenten.

Agilityn kommer att få hänga med som en kul aktivering för båda killarna, men man vet aldrig med mig, rätt som det är får jag för mig att tävla igen men det får tiden utvisa…