månadsarkiv: september 2011

Träning, träning, träning…

Det är mkt hundträning nu. Igår var vi på DTBK och körde en träningstävling i lydnad, riktigt kul. Axel var väl inte på sitt allra spralligaste humör och linförigheten var den sämsta vi gjort tror jag, men vi fick i a f mest poäng av de 6 startande :biggrin:

Idag stack vi iväg till Väsby BK för en liten träningsstund med Jessica & Smilla, vad vore livet utan träningskompisar. Rätt trist faktiskt.

Axel var på ett strålande humör idag och Hugo uppförde sej som om det var han som är 3 år, kan inte fatta att Hugo fyllde 6 år i somras :wub:

Axels linförighet idag var kanoners kanon och jag är verkligen supernöjd. Även läggande under gång blev riktigt riktigt bra, till skillnad från igår när det var segt som tusan.
Ställandet är han alltid duktig på.
Apporteringen i 1a får vi inte riktigt till, tråkigt att sitta i fotposition och ta en apport tycker Axel, som tur är blir det bättre i 2a när han får springa och hämta.
Axel har fått en annan attityd än tidigare och det är åt det positiva hållet :happy:

Hugos träning går oxå framåt, ”före” funkar bra men linförigheten är knepig, får börja i mindre steg för att få till en fin postition och försöka att inte trampa på tassarna, som han är sjukt rädd om :ermm:
Vi har hela vintern på oss så det ska vi bara få till, hoppas jag :whistle:

Vi tänker inte ligga på latsidan i vinter, har bokat ridhusträningen i agility oxå, riktigt najs :biggrin:

Spårtok…

Japp det verkar som Hugo verkligen fått smak för det här med spår.
Var på klubben idag med Jessica & Smilla för att träna lydnad och låta Smilla och Hugo gå ett spår var. Jag la Smillas spår och Jessica la Hugos spår.
Började med lydnaden som flöt på bra med båda grabbarna. Hugo är sjukt taggad när vi är på klubben för att träna och Axel var oxå riktigt med på noterna :happy:
När det var dags för Hugos spår var han helt galen. Så fort jag tog fram linan och spårselen började han trippa runt och försökte sen dra in mig i skogen fast jag inte ens tagit på selen, hihihihi
När vi kom fram till spårupptaget, spåret var lagt som ett klockrent appellspår på en äng, och jag började sela på så fick jag blåhålla honom i halsbandet för att han inte ska sticka iväg. När jag släpper på så sticker han iväg som en kanonkula och har så bråttom så han naturligtvis missar första spårpinnen :getlost:
Efter ca 50 meter börjar han samla ihop sig och hittar pinne nr 2 klockrent, tappar bort sig lite på en stig som korsade spåret men skärper till sig igen och hittar slutapporten, vilken duktig spårschnauzer jag har :wub:
Nu jäklar ska vi träna så vi får till lydnaden oxå, sen ska vi köra appellspår i vår. Shit va det ska bli kul :biggrin:

Jajaja, jag ska köra agility oxå men det är kul att köra bruks och lydnad. Måste ju ha ngt att göra när dom gamla kärringbenen inte håller att springa med längre :wink: