månadsarkiv: april 2011

Sista turen till Åre…

för denna säsong, men vi åker upp igen i september :biggrin:

Det blev inte mycket skidåkning eftersom snötillgången var mycket begränsad för att ta till i underkant, sorbet och puckligt, mjölksyra i benen efter 2 åk :sad:
Vädret var sisådär i början av veckan men sen fick vi 3 helt underbara dagar med +15 :w00t:

Vi passade på att vara ute mycket med vovvarna så det har blivit mycket uteliv i a f.

Grabbarna bus har nog haft sin roligaste Åre vistelse någonsin, hela byn var full av fjäll lämlar. Riktigt elaka små gnagare, ser ut som hamstrar och inte särskilt smarta. Dessutom låter dom som pipleksaker :wink:
Behöver väl knappast säga att våra ”råtthundar” gick igång på alla cylindrar!
På en av våra prommisar klippte Axel en, han är som en kobra den vovven. Inte lätt att hinna med när lämmlarna t o m är under bilarna.
Trodde att Axel blivit biten i munnen eftersom han hade blod runt hela nosen, men det fanns inte ett märke på honom, så det var nog den stackars lämeln som hade fått sätta livet till som blev av med en del :shocked:
Man glömmer lätt att våra goa vovvar innerst inne är riktiga rovdjur!!

Passade på att hämta vovvarnas nya måttbeställda nomeselar hos Agneta på Eastern Hill, Agneta är draghundsdomare så man får anta att hon vet hur dom ska sitta.

Rastning på favvostället, Kårböle Skans, på väg till Åre

Grabbarna bus leker följa John

Grabbarna bus leker följa John

Axel på lämmelspaning

Axel har fått förstärkning i lämmel letandet av Hugo och Thomas
Axel har fått förstärkning i lämmel letandet av Thomas och Hugo
Grabbarna har hittat en lämmel

Grabbarna har hittat en lämmel

Vi hann med en tur till Tegeforsen oxå

Vi hann med en tur till Tegeforsen oxå

Grabbarna bus i sina nya nomeselar, dom sitter som en smäck

Något helt annat

Det brukar ju mest handla om agility men idag var jag på klubben och tränade lydnad med Axel. Fick sällskap av trevliga Jessica och hennes springertik, Smilla. Vi ska försöka få till gemensam lydnadsträning på klubben 1 g/vecka i a f. Innan Jessica kom hann jag med lite kf-träning med båda vovvarna.

Det blir lite tråkigt för Hugo när vi tränar lydnad, Axel o jag, men han fick vara med på platsliggningen och sen fick han testa en budföring, han hänger med på det mesta min agilitykille :wub:

Det var ordentligt med störning eftersom det var 4 vovvar på agilityplanen så Axel blev lite ofokuserad emellanåt. I det stora hela tycker jag att han skötte sig jättebra även om han var lite svajig i fria följet.
Det är perfekt att ha träningssällskap för då kan man köra mer tävlingsmässigt med kommendering, inte alltid att man gör som ”tävlingsledaren” säger på träning som ni ser i filmen :whistle:

Axel in action