månadsarkiv: september 2010

Träning är väl träning eller…

Är förmodligen inte ensam om att känna så men vissa träningar känns  bara bläääääääääää och vissa känns som idag på klubben, KANON! Dagens träning var nog en av de mest givande som jag gjort på klubben, förutom när vi har gemensam banträning.

Hade redan träningen klar för mig innan jag åkte dit så det var kanske en av anledningarna. Jakkosar med Hugo, fart och kf. Axel har haft lite svårt för gungan så den skulle tränas, vi ska ju tävla nästa helg och Axel är anmäld till sin första agilityklass. Lite lydnad med Axel hade jag oxå tänkt mig.

Hade bestämt träningsdate med Gunilla o pappisarna, men även Annica, Zorro och Della dök upp strax innan vi åkte hem.

Jag var på plats först och byggde lite stationer av de hinder som fanns uppställda redan. Körde lite lydnad innan träningskompisarna dök upp, började med en platsliggning med båda, shit va dom e duktiga på det, sen blev det ”fot” träning med Axel, han börjar få riktig kläm på den biten!

Fart träningen med Hugo börjar verkligen arta sig, jag körde min nya taktik, kuta och tjoa och jösses vad han kutar, så j-a kul! Kf har oxå  börjat funka riktigt riktigt bra!

Jakkosarna har jag inte fått riktig ordning på ännu, känns lite bakvänt så jag måste verkligen tänka till, men övning ger ju färdighet som bekant, lite svårt att lära gamla hundar sitta och då menar jag inte Hugo utan seniltanten.

Idag fick Axel äntligen till det med gungan, för första gången tippade han över den själv utan att hoppa av, blev jag glad eller… och det blev han med.

2 timmar fullmatade med träning, behöver jag säga att killarna däckade när vi kom hem.

Kuta & tjoa…

japp det är vårt nya koncept på framtida agilitytävlingar och träningar.

Var på ”Fart” kurs igår på Stora Skuggans för EvaMarie Wergård, supertrevlig och positiv tjej. Vi var 4 ekipage så det blev mycket springa av.

EvaMarie tog tid på bl a 3 alternativa starter;

  • Starta samtidigt som vovven
  • Gå ut i banan,  kalla in men invänta tills vovven är nästan framme hos mig och sen kuta
  • Gå ut i banan, kalla in och kuta

Vår start ska i princip alltid (i den mån det går) vara alternativ tre;

Lämna Hugo och gå så långt jag kan och säga släppkommando och sen kuta och gärna tjoa och hetsa. Tjoa och hetsa har jag varit riktigt kass på att göra på både träning och tävling. På tävling blir jag ofta så koncentrerad så jag glömmer att prata med Hugo. Den här varianten gjorde att vi tjänade en ½ sekund bara på 4 hopphinder och en tunnel?!?!

Hugo var superpigg och glad och tände till vid varje övning, tack för det!

Testade även att tjoa på Annas  jakkosvängkurs förra vecka och det funkade super!

Även vi förare blev satt under lupp med tidtagning. EvaMaries kommentar till mig var, du har så långa ben, använd dom, hihihihi! Jag vet att jag är kass på att springa och trippar fram för det mesta, men jag får väl skylla på mitt ”trasiga” ben. Men det kändes i a f jättebra att ta ut stegen lite mer, jag ska verkligen jobba med det för springer jag så springer Hugo, som om jag inte visste det redan!